Amaloco AM 1001 - 1L View larger

Amaloco AM 1001 - 1L

AM 1001 warmtoon papierontwikkelaar 

Algemeen 

Deze warmtoon papierontwikkelaar geeft in principe op alle zw/w PE/RC- en Barietpapieren mooie warme tinten, waarbij voor dit type ontwikkelaar een opvallend hoge maximale densiteit ontstaat en daardoor een verbeterde toonschaal in de schouder van de densiteitscurve. De ideale papierontwikkelaar voor het ontwikkelen van Ilford Warmtone RC en FB. De juiste ontwikkeltijd voor het RC papier is 1,5 min. en voor het FB papier 2 min. bij 20°C. Op chlorobromide emulsies wordt een zeer warme beeldtoon verkregen. Op bromide emulsies ontstaat een warme- tot neutrale beeldtoon, afhankelijk van het gebruikte merk en type papier. AM 1001 is samengesteld voor de vlotte verwerking in schaal en drum. 

Verdunning - temperatuur - ontwikkeltijd 

De standaardverdunning voor AM 1001 is 1 + 9. De ontwikkeltijd voor PE/RC papier bedraagt 1,5 min., voor barietpapier 2 min. bij 20°C. Bij volledige benutting van de maximale capaciteit dient de ontwikkeltijd in de loop van het gebruik met minstens een 0,5 min. verlengd te worden. 

Het werken met verhoogde temperatuur (max. 24°C) levert geen probleem op, integendeel er ontstaat een iets warmere toon. De ontwikkeltijd bij 24°C voor PE/RC papieren bedraagt 50 - 60 sec. De aangegeven ontwikkeltijden kunnen, indien gewenst zonder problemen overschreden worden zonder dat een verhoogde sluierwaarde in het wit ontstaat. 

Houdbaarheid en vermogen 

Bewaartemperatuur tussen 10° en 20°C. Knijp na gebruik zoveel mogelijk lucht uit de fles. Dan weer goed sluiten en in het donker bewaren. Het aangebroken concentraat is in een halfvolle fles max. 8 weken houdbaar zonder verlies van kwaliteit. Het vermogen per ltr. gebruiksoplossing is max. 4 - 5 m2. Voor volledige benutting dient de ontwikkeltijd in de loop van het gebruik met minstens 0,5 - 1,0 min. verlengd te worden. 

Verpakking: 1.000 ml.

Amaloco

New product

€ 15,15 VAT incl.

Add to wishlist

Package contents1 x Amaloco AM 1001 papierontwikkelaar 1L

No customer reviews for the moment.

Write a review

Amaloco AM 1001 - 1L