Kodak T-MAX 100 120 / 5-pak Bekijk groter

Kodak T-MAX 100 120 / 5-pak

De T-MAX zwart-wit films van Kodak vormen een waardig alternatief voor de zwart-wit films van Ilford. Ze bezitten dezelfde kwaliteiten: fijne korrel, veel detail en zijn volgens velen nog net iets scherper dan hun Ilford-tegenhanger. Daartegenover zijn de opnames wel wat minder contrastrijk. Deze T-MAX 100 heeft een gevoeligheid van 100 ISO en heeft dus bijgevolg de fijnste korrel uit de reeks.

Net als de Portra-reeks is deze T-MAX-reeks van Kodak het resultaat van de jarenlange ervaring op vlak van film en filmontwikkeling. De T-MAX reeks is de opvolger van de TRI-X films. T-MAX films bieden een fijnere korrel en zijn een stuk scherper dan hun voorganger.

De verbeteringen zijn voornamelijk het gevolg van een nieuwe filmemulsie met T-Grain technologie voor de fijnste korrel en maximale scherpte. In vergelijking met zijn Ilford-tegenhangers, zijn de opnames scherper maar moeten ze wel wat inleveren op vlak van contrast waardoor opnames wat vlakker overkomen. Veel hangt natuurlijk ook af hoe de film uiteindelijk ontwikkeld is.

Deze 100 ISO variant biedt de fijnste korrel en is goed vergelijkbaar met de Delta 100 van Ilford.   

Kodak

NIEUW PRODUCT

€ 27,95 incl. btw

Verpakking5x Kodak T-MAX 100 120
FilmtypeZwart-wit negatief
Formaat / grootte120
Aantal opnames per film6x4.5: 16 opnames; 6x6: 12 opnames; 6x7: 10 opnames
FilmgevoeligheidISO 100
ContrastGemiddeld
ScherpteHoog
KorrelFijn
Push / pull3 stops
OntwikkelingT-MAX

Geen klantenbeoordelingen op dit moment.

Schrijf uw recensie

Kodak T-MAX 100 120 / 5-pak

2 andere producten in dezelfde categorie: