Kodak T-MAX 400 135-36 Bekijk groter

Kodak T-MAX 400 135-36

De T-MAX zwart-wit films van Kodak vormen een waardig alternatief voor de zwart-wit films van Ilford. Ze bezitten dezelfde kwaliteiten: fijne korrel, veel detail en zijn volgens velen nog net iets scherper dan hun Ilford-tegenhanger. Daartegenover zijn de opnames wel wat minder contrastrijk. Deze T-MAX 400 heeft een gevoeligheid van 400 ISO en is de snelste uit de reeks.

Net als de Portra-reeks is deze T-MAX-reeks van Kodak het resultaat van de jarenlange ervaring op vlak van film en filmontwikkeling. De T-MAX reeks is de opvolger van de TRI-X films. T-MAX films bieden een fijnere korrel en zijn een stuk scherper dan hun voorganger.

De verbeteringen zijn voornamelijk het gevolg van een nieuwe filmemulsie met T-Grain technologie voor de fijnste korrel en maximale scherpte. In vergelijking met zijn Ilford-tegenhangers, zijn de opnames scherper maar moeten ze wel wat inleveren op vlak van contrast waardoor opnames wat vlakker overkomen. Veel hangt natuurlijk ook af hoe de film uiteindelijk ontwikkeld is.

Deze 400 ISO variant biedt een fijne korrel aan een hoge snelheid. Ideaal voor het fotograferen van actie of situaties met weinig licht. Deze film is vergelijkbaar met de Delta 400 van Ilford.

Kodak

NIEUW PRODUCT

€ 5,95 incl. btw

Hoeveelheidskorting

AantalNieuwe eenheidsprijs vanaf dit aantalU bespaart
10 € 5,89 € 0,60
Verpakking1x Kodak T-MAX 400 135-36
FilmtypeZwart-wit negatief
Formaat / grootte35mm
Aantal opnames per film36
FilmgevoeligheidISO 400
ContrastGemiddeld
ScherpteHoog
KorrelFijn
Push / pull3 stops
OntwikkelingT-MAX

Geen klantenbeoordelingen op dit moment.

Schrijf uw recensie

Kodak T-MAX 400 135-36

4 andere producten in dezelfde categorie: