• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

CineStill

CineStill & Bellini Cs2 ECN-2 Motion Picture Film Processing Kit Combo

| CS2+BELLINIREMJET2L
€ 43,95 € 46,90

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

Deze CineStill & Bellini Cs2 ECN-2 Processing Kit Combo bevat alles wat je nodig hebt voor het ontwikkelen van Motion Picture Film zoals Kodak Vision3 volgens het nieuwe Cs2 ECN-2 proces van CineStill. De combo bevat het vloeibaar remjet verwijderingsmiddel van Bellini om de remjet laag van je films te verwijderen en zo het maximale uit je CineStill Cs2 kit te halen. Zonder het verwijderen van de remjet laag is de Cs2 kit immers one-shot indien deze gebruikt wordt in combinatie met echte motion picture films die een remjet laag bevatten (dus niet de CineStill 50D en 800T films).

Type concentraat Poeder

Bellini Remjet Verwijderingsmiddel / ECN-2 Prebad (Vloeibaar) - 2L

Het Remjet Verwijderingsmiddel van Bellini is een simpele, effectieve vloeibare oplossing voor het eenvoudig verwijderen van de remjet (carbon)laag op motion picture films zoals Kodak Vision3.

Om de remjet laag van motion picture films te verwijderen, spoel je je film gedurende een tiental seconden in dit bad op ongeveer 27 °C. Dit kan in een gewone filmontwikkeltank zoals die van Paterson. Hanteer daarbij continue agitatie en doe de oplossing terug in een opslagfles (de oplossing is herbruikbaar). Doe dit een drie tot vier keer na elkaar en spoel de film intussen met warm water (27 °C tot 38 °C). Bij het weggieten van het spoelwater zal je zien dat het een zwarte kleur heeft gekregen doordat de carbonlaag stelselmatig van de film verwijderd wordt. Wissel behandeling in het prebad en warm water af tot het spoelwater opnieuw helder is.

De oplossing moet niet verdund worden en heeft een houdbaarheid van verschillende maanden in volle flessen. Gebruik vers concentraat indien de werkoplossing een zwarte kleur begint te vertonen door contaminatie met remjet.

CineStill Cs2 Simplified ECN-2 Motion Picture Film Processing Kit (Powder) - 1L

Het CineStill Cs2 2-bads proces vereenvoudigt het originele 10+ stappen Kodak ECN-2 proces, met onverminderde kwaliteit en accurate karakteristieke beeldkenmerken, en terwijl veilig blijft voor gewoon thuisgebruik. Elke (motion picture) kleurenfilm kan worden ontwikkeld in deze vereenvoudigde 2-bad poederkit, wat resulteert in een laag-contrast kleurnegatief dat geschikt is voor de motion picture workflow en scannen. Het is aanbevolen om jouw kleurenfilm altijd met één stop over te belichten om de beste resultaten te krijgen.

De kit heeft een capaciteit van 8 35mm films (36 opnames) of 120 films die geen remjet laag hebben! Originele motion picture film die bijvoorbeeld zelf van een rol werd gesneden (niet-CineStill films) bevat een remjet laag die voor gebruik van deze kit verwijderd moet worden met de inbegrepen vloeibare remjet verwijderingsoplossing van Bellini. Indien de remjet laag voorafgaand niet verwijderd werd zal deze kit one-shot zijn omdat de remjet laag de baden zal vervuilen. De Cn2 Color Negative Developer heeft een houdbaarheid van ongeveer twee weken die kan worden verdubbeld met behulp van een anti-oxidatiespray zoals Tetenal Protectan. Het Bf2 bad heeft een langere houdbaarheid.

Volledige instructies voor het gebruik van deze kit vindt je hier terug.

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews