• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Bellini Foto

Ornano Nucleol BF200 Filmontwikkelaar - (2x100ml)

€ 15,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

Een gedetailleerde handleiding van deze ontwikkelaar vind je onder de downloadsectie van deze productpagina. Contacteer ons bij vragen over het gebruik van deze ontwikkelaar!

Voor verschillende decennia was het familiebedrijf Ornano in Italië, maar ook daarbuiten, een gekende fabrikant van verschillende fotochemische producten. Met de opkomst van digitale fotografie zijn het merk en daarmee ook de producten langzaam aan van de markt verdwenen. Italië heeft evenwel op vandaag nog steeds een belangrijke producent van fotochemie met een lange geschiedenis, namelijk Bellini. Enkele jaren geleden verwierf Bellini alle merkrechten en chemische formules van de Ornano producten met de bedoeling ze nieuw leven in te blazen. Gelukkig, want Ornano heeft een aantal unieke producten op de markt gebracht waarvoor niet altijd een alternatief meer bestaat.

Ornano Nucleol BF200 is een one-shot, hoog-actieve pyro filmontwikkelaar die resulteert in fijnkorrelige negatieven met een hoge mate van scherpte. Eigen aan pyro filmontwikkelaars is dat ze naast een fijne korrel en een hoge accutantie, ook een mooie tonale weergave bieden en alle nuances van grijs duidelijk naar voor doen komen. Omdat het een hoog-actieve ontwikkelaar is, maakt de ontwikkelaar efficiënt gebruik van de nominale snelheid van de film en heeft biedt het zelfs compenserende eigenschappen.

Nucleol BF200 bestaat uit twee delen, A en B, die gemengd moeten worden. Aangezien BF200 een zeer actieve filmontwikkelaar is, hoeven slechts kleine delen van het concentraat te worden gebruikt om de gewenste werkoplossing te verkrijgen. Het is daarom aan te raden om een 10ml spuit te gebruiken voor een nauwkeurige menging. Het benodigde concentraat wordt daarom uitgedrukt in percentages. Om te weten hoeveel je van elk deel nodig hebt, hoef je alleen maar het uiteindelijke volume van de ontwikkelaar te vermenigvuldigen met het percentage van elk deel. Om de benodigde chemische reactie te verkrijgen is het belangrijk dat je eerst deel A met water mengt, dan deel B met water en vervolgens samen mengt. Hou er rekening mee dat de werkoplossingen niet hergebruikt kunnen worden, dit is een one-shot filmontwikkelaar.

Hoeveelheid 100ml
Type concentraat Vloeibaar

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews