• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Zone Imaging (James Lane)

Zone Imaging 510 Pyro Filmontwikkelaar - 500ml

€ 124,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

De filmontwikkelaar wordt standaard geleverd met een doseerspuit gezien de hoge verdunning. Gebruiksinstructies zie de downloadsectie van deze productpagina (update 07/2022).

510 Pyro is een premium pyro staining filmontwikkelaar die de Silvergrain Classics Award 2021 won en beschikbaar werd gemaakt voor iedere analoge fotograaf door de in de UK gevestigde donkere kamer technicus James Lane (Zone Imaging). Nu voor het eerst verkrijgbaar in Europa.

510 Pyro is een van de modernere pyro ontwikkelaars, die werd uitgevonden door Jay DeFehr, en biedt een uitzonderlijke fijne korrel, scherpte, meer dan 6 jaar houdbaarheid, maximale beeldstain en minimale algemene stain en is ook geschikt voor roterende processoren. De stain die deze ontwikkelaar biedt, zorgt voor een buitengewoon herstel van schaduwen bij het direct digitaliseren van negatieven, een ongelooflijke highlight-scheiding voor donkere kamer prints en meer dichtheid voor highlights bij het gebruik van UV-gebaseerde alt-proces printmethoden. Door het gebruik van extreem verdunde werkoplossingen - 1:100 tot 1:500 - is deze ontwikkelaar ook nog eens uiterst economisch. De ontwikkelaar wordt standaard geleverd met een doseerspuit om dit te bereiken.

Belangrijk, een stopbad op basis van een zuur en hypo clearing agent mogen niet gebruikt worden met 510 Pyro ontwikkelde negatieven, omdat ze de stain vernietigen! In plaats daarvan wordt een waterstopbad aanbevolen. De ontwikkelaar is niet compatibel met Bergger Pancro 400 vanwege de dubbele emulsie.

Samengevat heeft 510 Pyro de volgende voordelen:

  • Haarscherp en extreem fijnkorrelig - de meeste ISO 100 films zijn korrelloos! Ongeëvenaard groot tonaal bereik, vooral in schaduwen en hooglichten
  • Een flesje van 500ml ontwikkelt 150-500 35mm rolletjes, 6+ jaar houdbaar
  • Beschermt film tegen beschadiging en geeft op unieke wijze negatieven die geoptimaliseerd zijn voor scannen, zilver gelatine en UV drukprocessen met dezelfde ontwikkelingstijd

 

Hoeveelheid 500ml
Type concentraat Vloeibaar

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews