Tetenal Paranol S Filmontwikkelaar - 250ml Bekijk groter

Tetenal Paranol S Filmontwikkelaar - 250ml

Tetenal Paranol S is een fijnkorrelige zwart-wit filmontwikkelaar. De afkorting "S" staat voor de uitstekende scherpte die deze ontwikkelaar biedt en het hoog rendement aan emulsiesnelheid. Het is gebaseerd op p-Aminophenol en wordt daarom door veel fotografen beschouwd als het ideale alternatief voor Agfa Rodinal.

Net als Rodinal biedt Paranol S een hoge acutantie en is het de ideale ontwikkelaar voor zwart-wit films met een lage tot middelhoge snelheid (tot ISO 200) omdat het de fijne korrelkarakteristieken van deze films verbetert.

Tetenal Paranol S kan met twee verdunningen worden gebruikt: 1+25 en 1+50. De verschillende verdunningen laten je toe het contrast van de negatieven en de lengte van de ontwikkelingstijd te beïnvloeden. Met 250ml concentraat ontwikkel je tot 25 35mm of 120 films. De (geopende) ontwikkelaar heeft een houdbaarheid van ongeveer zes maanden indien deze correct bewaard wordt.

Belangrijk om te vermelden is dat het concentraat van Paranol S in tegenstelling tot veel andere soorten filmontwikkelaars standaard een veel donkerdere kleur heeft. De ontwikkelaar is daarom pas uitgeput wanneer de kleur donkerbruin is geworden.

Tetenal

102106

NIEUW PRODUCT

€ 8,95 incl. btw

FabrikantTetenal
Verpakking1x Tetenal Paranol S Filmontwikkelaar - 250ml

Geen klantenbeoordelingen op dit moment.

Schrijf uw recensie

Tetenal Paranol S Filmontwikkelaar - 250ml