Print File Negatiefbladen 120 Film 3x6x6cm - Polyethyleen - 25 stuks

Print File Negatiefbladen 120 Film 3x6x6cm - Polyethyleen - 25 stuks

€ 10,95
Prijs inclusief btw

De archiveringsoplossingen voor filmnegatieven van het Amerikaanse Print File behoren al meer dan 50 jaar tot de absolute top van de markt. Alle negatiefbladen worden net als tijdens de hoogdagen van analoge fotografie nog steeds lokaal in de Verenigde Staten geproduceerd. Met de komst van digitale fotografie is Print File grotendeels van de Europese markt verdwenen en zijn nieuwe generaties analoge fotografen niet meer vertrouwd met het mooie aanbod aan archiveringsoplossingen van Print File. We brengen daar graag verandering in en bieden permanent een zorgvuldig gekozen selectie aan uit het assortiment van Print File, rechtstreeks uit de USA.

120 Film (120-3HB)

Deze negatiefbladen zijn geschikt voor het bewaren van 120 film. Elk blad houdt verticaal 3 rolfilmstroken, zijnde 15 frames 6x4.5 cm, 12 frames 6x6 cm of 9 frames 6x7 cm. Tot formaat 6x6 cm kan er dus per blad een volledige 120 film bewaard worden (een volledige rol 120 film formaat 6x7 cm telt immers 10 frames). De verpakking bevat 25 bladen. Elk blad is bovenaan voorzien van een schrijfstrook waarop o.a. een datum en een volgnummer kan genoteerd worden. Gezien de kunststof waaruit de bladen vervaardigd zijn, gebruik je best een onuitwisbare markeerstift om te noteren op het blad. Hou er rekening mee dat de bladen breder zijn dan een standaard A4-blad, namelijk 22,07 x 26,67 cm (8,69 x 10,50 inch). Een gewone A4-ringmap is dus niet geschikt voor het bewaren van deze negatiefbladen. We raden daarom aan de negatiefbladen steeds te bewaren in een geschikte oversized ringmap al dan niet met hoes, zoals de Kenro Ringmap of de Ring Box Binder van Ars-Imago.

Polyethyleen

Met negatiefbladen in pergamijn of acetaat ben je wellicht reeds vertrouwd. De negatiefbladen van Print File zijn vervaardigd uit een andere grondstof, namelijk uit PVC-vrij polyethyleen. Polyethyleen is een kunststof dat uitermate geschikt is voor langdurige archivering en is beter dan polypropyleen omdat deze stof geen statische lading creëert waardoor er geen vuil- en stofdeeltjes naar het filmnegatief worden aangetrokken. De negatiefbladen hebben een dunne backing zonder hun stevigheid te verliezen. Daardoor zijn ze minstens even helder en transparant als acetaat negatiefbladen en is het eveneens mogelijk om contactafdrukken te maken zonder de negatieven uit het blad te verwijderen (papierformaat 20,3 x 25,4 cm).

Photographic Activity Test

De PAT of de Photographic Activity Test is een wereldwijd aanvaarde kwaliteitsnorm voor archiveringsoplossingen voor fotografische materialen. De PAT onderzoekt mogelijke chemische interacties tussen fotografische materialen en de opslagmaterialen waarin ze bewaard worden nadat ze langdurig contact hebben gehad met elkaar. Oplossingen die de test doorstaan hebben geen negatief effect op de eigenschappen van het fotografisch materiaal (hier filmnegatieven) en zijn bijgevolg geschikt voor langdurige archivering. Alle negatiefbladen van Print File worden geproduceerd volgens een PAT-gekwalificeerd (ISO 18916) productieproces en voldoen dus aan deze kwaliteitsnorm.

Aantal
Dit product is uitverkocht en tijdelijk niet beschikbaar om te bestellen. Contacteer ons voor meer informatie omtrent de verwachte levertermijn.
120-3HB-25

Productkenmerken

Verpakking
1x Print File Negatiefbladen 120 Film 3x6x6cm - Polyethyleen - 25 stuks
Formaat / grootte
120 Film
Aantal vellen
25
Afwerking
Polyethyleen

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

De perfecte match.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen