• Nieuw
Negative Supply 35mm Film Scanning Kit (Film Carrier MK1 + Pro Mount MK2)

Negative Supply 35mm Film Scanning Kit (Film Carrier MK1 + Pro Mount MK2)

€ 421,45
Prijs inclusief btw

De 35mm Film Scanning Kit van Negative Supply omvat de Film Carrier MK1 met standaard filmscangeleiders en de Pro Mount MK2 met 35mm adapterplaat voor extra stabiliteit, precisie en stofverwijderingsmogelijkheden. Complete, high-end scanunit voor het camera scannen van 35mm films. Bijkomend is een lichtbron nodig zoals de Basic of Pro Light Source van Negative Supply of de Slimlite van Kaiser. Het gebruik van een kopieerstandaard wordt aangeraden, maar een statief kan ook worden gebruikt. Vragen over het gebruik van dit product? Stuur ons een bericht of e-mail en wij helpen je verder!

Film Carrier MK1 voor 35mm Film

Unit wordt geleverd met standaard scangeleiders die het beeldoppervlak van negatieven capteert. Scangeleiders die ook de volledige randen (sprockets) van de negatieven capteert en andere accessoires zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

De Negative Supply Film Carrier MK1 is een high-end tool om in een handomdraai stroken of hele rollen 35mm film te scannen dankzij een aandrijfmechanisme van hoogwaardig roestvrij staal. Elke frame kan nauwkeurig worden gecentreerd waardoor elk detail snel en efficiënt kan worden vastgelegd. De MK1 is momenteel de beste oplossing op de markt om 35mm filmnegatieven met jouw digitale camera aan een hoge snelheid te scannen en ze tegelijkertijd perfect vlak te houden voor digitale bestanden van de hoogste kwaliteit. Film Carrier MK1 kende wereldwijd succes na een Kickstarter-campagne en is nu voor iedereen beschikbaar. Elke unit wordt met de hand geassembleerd en afgewerkt door vakmensen in de VS, waarbij componenten van de beste kwaliteit worden gebruikt om producten te maken die generaties lang meegaan.

De Film Carrier MK1 van Negative Supply stelt je in staat om het vastleggen van jouw camera scan workflow te versnellen en levert de beste digitale kopieën van jouw 35mm film herinneringen. Nadat je de unit op een afzonderlijk aan te schaffen lichtbron hebt geplaatst, kan je met deze MK1 elk frame op een rol 35mm film nauwkeurig centreren, zodat je deze met een digitale camera kunt fotograferen. Deze tool biedt dus een snelle en eenvoudige manier om filmrollen te scannen. Lagers zorgen voor een soepele en gelijkmatige druk, terwijl siliconen spanners de geleidewieltjes stevig op hun plaats houden en voorkomen dat kwetsbare films worden beschadigd. Het belangrijkste onderdeel van het apparaat is het hoogwaardige roestvrijstalen aandrijfmechanisme waarmee je snel en efficiënt frame na frame kunt vastleggen. En dat terwijl de film perfect vlak wordt gehouden voor optimale scherpte.  

Volledig ongesneden rollen 35mm film scannen of stroken van minimum 5 frames kunnen in een handomdraai gedigitaliseerd worden. Volledige rollen kunnen in minder dan 2 minuten worden gescand.

Naast een digitale camera en de Film Carrier MK1 heb je ook een statief of kopieerstandaard nodig om de camera perfect boven het filmnegatief te positioneren. Ook is een lichtbron nodig om jouw filmnegatieven te belichten om elk detail van jouw foto's vast te leggen. Hiervoor kan je gebruik maken van een tablet, een van de Slimlite lichtbakken van Kaiser en voor de beste resultaten een lichtbron van hoge kwaliteit met een hoge CRI. Aangezien Negative Supply een compleet assortiment aan tools biedt om jouw negatieven met de camera te scannen, worden deze accessoires aanbevolen:

  • Pro Mount MK2: ontworpen om naadloos samen te werken met de Film Carrier MK1 35mm scan unit. De Pro Mount MK2 biedt extra stabiliteit, precisie en stofverwijderingsmogelijkheden voor het scansysteem.
  • Pro Riser MK1: solide kopieerstandaard, speciaal ontworpen voor het scannen van film. Volledig aluminium onderdelen, houdt professionele DSLR's stevig vast en heeft een ingebouwde arca-stijl rail aan de voorkant.

  • 4x5 Light Source Basic: lichtbron speciaal ontworpen voor het scannen van fotografische film voor 35mm tot en met 4x5". Compact en helder, dit is een geweldig lichtbakje voor zowel kleuren- als zwart-witfilm.

  • Full Border Scanning Guides: hou je er ook van de sprockets van jouw 35mm film te zien? Wij ook! Gebruik de Full Border Scanning Guides om het volledige frame van jouw film te scannen en die prachtige randen te zien.

Elke Film Carrier MK1 wordt geleverd met een handleiding en een scanbare QR-code met snelkoppelingen naar aan de slag-video's en tips en trucs. Natuurlijk kan je altijd contact met ons opnemen als je hulp nodig hebt!

Samengevat zijn dit de belangrijkste kenmerken van de Film Carrier MK1:

  • Digitaliseer 35mm zwart-wit en kleurenfilm met een jouw digitale camera

  • Hoogwaardig roestvrijstalen aandrijfmechanisme centreert elk frame moeiteloos en nauwkeurig

  • Beschermt delicate films

  • De nylon binnenwand beschermt alle vier zijden van de film tegen ongewenste interferentie van omgevingslicht

  • Mat-zwarte afwerking

Pro Mount MK2 + 35mm Adapter Plate

De Negative Supply Pro Mount MK2 is ontworpen om naadloos samen te werken met de Film Carrier MK1 35mm of Film Carrier 120. De Pro Mount MK2 biedt extra stabiliteit, precisie en stofverwijderingsmogelijkheden voor het scansysteem.

Met behoud van de oorspronkelijke afmetingen voor compatibiliteit van het platform en het inzetstuk, combineert de nieuwe Pro Mount MK2 een uiterst sterke geanodiseerde aluminiumplaat, versterkt door vezelcomposietpolymeerhardware. 

Stabiliteit

De 35mm en 120 Film Carrier kan veilig en gemakkelijk worden bevestigd op de Pro Mount MK2, en de houder biedt extra gewicht en verbreedt de voetafdruk van het apparaat, waardoor het scanproces stabieler wordt. Hoewel de Film Carriers ook zonder de Pro Mount stabiel zijn, zorgt dit voor nog meer stabiliteit en controle.

Precisie

De Pro Mount MK2 is een nauwkeurig ontworpen apparaat met stelvoetjes om een horizontaal vlak voor het scannen te garanderen. De onderkanten van de stelvoetjes zijn tevens voorzien van kleine antislipvoetjes voor extra stabiliteit en precisie.

Verwijdering van stof

De meest interessante functie van de Pro Mount MK2 bespaart je een enorme hoeveelheid tijd en frustratie tijdens de postproductie. Elke Pro Mount MK1 bevat een antistatisch borsteltje dat stevig aan de Mount wordt bevestigd en op één lijn komt met de filmpoort van de Film Carrier. Het meeste stof en ongewenst vuil wordt automatisch van de film verwijderd voordat je gaat scannen, waardoor je tijd en energie bespaart. Inclusief 35mm borstel.  

FCMK1PM2

Productkenmerken

Verpakking
1x Negative Supply Film Carrier MK1 voor 35mm Film, 1x Standaard scangeleider, 1x Negative Supply Pro Mount MK2, 1x 35mm Adapter Plate

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

De perfecte match.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen