• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

RETO

RETO Amber D400 Daylight 135-27

€ 15,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

De RETO Amber D400 is een 35mm kleurnegatief film die lijkt gebaseerd te zijn op de Kodak Vision3 250D daglicht cinemafilm waarbij de remjetlaag werd verwijderd zodat je de film kan (laten) ontwikkelen in het standaard C-41 ontwikkelproces voor kleurnegatief films. Deze 35mm film heeft 27 opnames en wordt geleverd met een DX-code sticker die je op de cassette kunt aanbrengen indien jouw camera geen mogelijkheid heeft om de filmgevoeligheid manueel in te stellen. De sticker dient net boven de barcode van de film aangebracht te worden voor een goede werking.

De RETO Amber D400 heeft een nominale filmsnelheid van ISO 250 bij gewoon daglicht, maar kan dankzij het groot dynamisch bereik belicht worden tussen ISO 200 en 800. Dit maakt de film zeer veelzijdig en bruikbaar onder wisselende lichtomstandigheden. De film heeft een zacht en warm kleurenpalet met een gemiddeld contrast bij belichting op ISO 400 of lager.

De film kwam tot stand uit de originele Kodak Vision3 250D (5207) cinemafilm en werd verder geoptimaliseerd voor gewone "still" fotografie waarbij de remjetlaag werd verwijderd. Daardoor kan je de film binnenbrengen in elk fotolab die kleurenfilms ontwikkeld (C-41). Je kan uiteraard ook de film zelf ontwikkelen met C-41 chemiekit voor thuisgebruik zoals de C-41 Monopart Kit van Bellini. Je kan de film ook ontwikkelen in het eigenlijk ontwikkelproces voor cinemafilms, ECN-2, waarvoor we eveneens een kit hebben voor thuisgebruik. In dat geval zal het contrast van de film iets lager zijn en zullen ook de kleurtonen iets anders zijn. De film laat zich makkelijk inscannen zonder kwaliteitsverlies.

Filmformaat 35mm Film
Filmtype Kleur negatief
Filmgevoeligheid ISO 400
Aantal opnames per film 27 opnames
Contrast Gemiddeld-Hoog
Korrel Fijn
Ontwikkelproces C-41 of ECN-2

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews