• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Washi Film

Washi Film X 100 135-36

€ 14,50

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

Washi Film X is terug! Terug in 2015 boden we de eerste batch van de experimentele, maskerloze 35mm kleurenfilm aan. Een experiment van Lomig Perrotin dat was gebaseerd op een 400 ISO kleurenfilmstock zonder oranje masker dat vooral werd gebruikt voor bewaking vanuit de lucht. Omdat de beschikbaarheid van de emulsie beperkt was, was Film X ook een beperkte tijd beschikbaar.

Tot nu want de kleurenfilm wordt door Washi Film opnieuw tot leven gewekt onder de vorm van een ISO 100 emulsie in plaats van een ISO 400 film en met 36 opnames in plaats van 24. Film X is nog steeds een maskerloze kleurenfilm met een mooie korrelige textuur en een hoge kleurverzadiging. De film kan worden ontwikkeld in het standaard C-41 ontwikkelproces voor kleurenfilm, maar omdat de film een transparante basis heeft, is het ook mogelijk de film te ontwikkelen als diafilm in het E6-proces, waardoor je dia's met warme tinten krijgt.

De film is gecoat op een polyester basis en moet bij gedempt licht worden geladen en ontladen om lichtlekken te voorkomen.

Omdat Film X is gemaakt van gerecyclede 35mm cartridges, is er geen DX-code beschikbaar. Gebruik daarom de handmatige ISO-instellingen op jouw camera.

Filmformaat 35mm Film
Filmtype Kleur negatief
Filmgevoeligheid ISO 100
Aantal opnames per film 36 opnames
Contrast Hoog
Korrel Gemiddeld
Ontwikkelproces C-41

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews