Fomapan R100 135-36

Fomapan R100 135-36

€ 5,78
Prijs inclusief btw

FOMAPAN R is een panchromatische zwart-wit diafilm die bedoeld is voor het maken van zwart-wit dia's. Deze unieke film kan een alternatief zijn voor de zwart-wit diafilm van Adox (Agfa), namelijk de gekende Scala. Foma heeft zelfs een eigen ontwikkelingskit ontwikkeld die volledig is afgestemd op de R100, zodat de ontwikkeling van deze speciale film zonder al te veel problemen kan verlopen. Deze kit is apart verkrijgbaar.

De vorm van de curve maakt meteen duidelijk dat de R100 gekenmerkt wordt door een zeer goede differentiatie van fijne grijstinten, zowel in licht- als schaduwpartijen. De spectrale sensibilisatie van FOMAPAN R is zo ontworpen dat bij het belichten van de film bij normaal daglicht de kleurtonen direct in echte grijstonen worden omgezet en tegelijkertijd de snelheid van de film bij belichting in kunstlicht volledig wordt behouden.

Door een zeer efficiënte anti-halolaag die zich tussen de filmbasis en de emulsielagen bevindt, beschikt de R100 over een uitstekend oplossend vermogen en een hoge contourscherpte. Hou er evenwel rekening mee dat de anti-halolaag tijdens de ontwikkelen van de film zal ontkleuren, wat normaal is.

De film heeft een nominale snelheid van ISO 100/21° bij ontwikkeling in het speciaal afgestemde Foma R100-ontwikkelingsproces. Andere ontwikkelprocessen kunnen afwijkingen van de nominale snelheid van de film tot resultaat hebben. Het is daarom aan te raden om de werkelijke snelheid van de film te controleren door in dergelijke gevallen een voorafgaande test uit te voeren.

Hoeveelheidskorting(en)

Aantal Prijs Je bespaart
10 € 5,53 Tot wel € 2,50
V11813

Productkenmerken

Fabrikant
Foma
Verpakking
1x Fomapan R100 135-36
Filmtype
Zwart-wit Dia
Formaat / grootte
35mm Film
Aantal opnames per film
36 opnames
Filmgevoeligheid
ISO 100
Korrel
Heel fijne korrel
HS-code
37029690

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

De perfecte match.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen