• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

ORWO (Filmotec)

SFL (ORWO) UN74 400 135-36

€ 11,75

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

ORWO is een voormalig Oost-Duits merk van fotografische producten. Voor maar ook na de Tweede Wereldoorlog was ORWO een van de belangrijkste fabrikanten van (zwart-wit) film. Film werd geproduceerd in de Duitse stad Wolfen, vandaar de naam ORWO, Original Wolfen. ORWO heeft in de loop der jaren verschillende filmemulsies op de markt gebracht waarvan de zwart-wit films UN54 en UN74 de bekendste zijn. Beide zwart-wit films waren lang geliefd door zowel fotografen als cinematografen. Na de hereniging van Oost- en West-Duitsland, werd ORWO geprivatiseerd en viel het bedrijf uiteen eind de jaren 90 na een faillissement. Op vandaag worden een beperkt aantal zwart-wit films nog geproduceerd door het Duitse Filmotec. Deze films zijn echter enkel nog te krijgen in bulkrollen te krijgen.

ORWO UN74 is een panchromatische zwart-wit negatief film met een nominale filmsnelheid van ISO 400. UN74 levert bijzonder scherpe beelden met een mooie grijstoonweergave en klassieke korrel. In vergelijking met de UN54 is de film iets flexibeler in gebruik en kan die ook makkelijk onderbelicht worden (pushen), bijvoorbeeld op ISO 800. De film is gecoat op een triacetaatbasis en kan daardoor ook als een zwart-wit diafilm ontwikkeld worden. Hiervoor raden we de B&W Reversal Kit aan van Bellini. Indien de film ontwikkeld wordt als een gewone zwart-wit negatief film zijn Kodak D-76, HC-110 en Rodinal geschikte ontwikkelaars voor een middelhoog contrast. Voor een hoger contrast en de gekende cinemalook raden we Kodak (Bellini) D96 aan.

Deze ORWO UN74 35mm zwart-wit film werd door onze Russische collega's van SREDA Film Lab (SFL - Moscow) versneden uit een verse bulkrol UN74 en opgespoeld in individuele gerecycleerde 35mm cassettes met elk 36 opnames. De cassette heeft geen DX-codering!

Filmformaat 35mm Film
Filmtype Zwart-wit negatief
Filmgevoeligheid ISO 400
Aantal opnames per film 36 opnames
Contrast Gemiddeld-Hoog
Korrel Gemiddeld
Ontwikkelproces Zwart-wit

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews