CineStill BwXX (Double-X) B&W Film - 35mm Starter Kit (D96)

CineStill BwXX (Double-X) B&W Film - 35mm Starter Kit (D96)

€ 69,30
Prijs inclusief btw

Deze CineStill BwXX 35mm Film Starter Kit is een must voor elke liefhebber van de Kodak Double-X film stock. Naast 5 rolletjes CineStill BwXX 135-36 bevat de kit ook de bijhorende Kodak D96 filmontwikkelaar (1L) voor de enige echte ciné B&W look! Ook een reukloos stopbad en een snelfixeer van 1 liter zijn voorzien zodat je onmiddellijk alles in huis hebt om jouw Double-X films te ontwikkelen aan een voordelige prijs. Bovendien kunnen het stopbad en de fixeer ook gebruikt worden voor de ontwikkeling van nagenoeg elk type zwart-wit film of fotopapier. Handig!

CineStill BwXX (Double-X) B&W Film 135-36

CineStill BwXX een klassieke 35mm zwart-wit film met variabele filmsnelheid. De film heeft een nominale filmsnelheid van ISO 250 wanneer deze gebruikt wordt bij normaal daglicht en ISO 200 bij kunstlicht (tungsten). De beste resultaten worden verkregen waneer de film ontwikkeld wordt in Kodak D-96 filmontwikkelaar (voor motion picture films) of in CineStill Df96 Monobath. Niettemin kan de film ook ontwikkeld worden in vele andere klassieke filmontwikkelaars zoals Kodak D-76, HC-110,...

Double-X is een klassieke zwart-wit filmemulsie die door Kodak wordt geproduceerd en die sinds de release in 1959 relatief onveranderd is gebleven. De film wordt op vandaag door Kodak enkel nog op de markt gebracht onder vorm van motion picture film. CineStill heeft echter deze film versneden en gespoeld op 35mm cartridges zodat deze ook bruikbaar is voor "still photography".

De klassieke Kodak Eastman Double-X 5222 film werd onder andere gebruikt in volgende bekende films:

Raging Bull (1980), Schindler's List (1993), Stranger Than Paradise (1984), Memento (2000), Kafka (1991), Casino Royale (2006), I'm Not There (2007), Kill Bill: Deel 1 (2003), Manhattan (1979), Cinderella Man (2005), Aferim! (2015), Frantz (2016), American Horror Story (2011-2017) en nog veel meer.

CineStill BwXX is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar waardig alternatief voor de prachtige klassieke Kodak zwart-wit films waarvan de productie jammer genoeg is stopgezet zoals Kodak Plus-x (stopgezet in 2010) en TXP320.

De film bevat 36 opnames en is op professionele wijze gespoeld op 135 DX-gecodeerde cartridges van hoge kwaliteit.

Bellini (Kodak) D96 Filmontwikkelaar - 1L

Tegenwoordig zijn er verschillende zwart-wit negatief films op de markt die gebaseerd zijn op klassiek zwart-wit cinemafilms. Dit geeft fotografen eindelijk de mogelijkheid om met deze film stocks te experimenteren voor normale still fotografie. De bekendste film die in deze categorie kan worden ondergebracht is Kodak Double-X (= CineStill BwXX, Camera Film Photo Double X, Silberra 52XX). Kodak ontwikkelde een eigen ontwikkelaar voor deze film, Kodak D96 genaamd. Tot op heden was deze ontwikkelaar alleen verkrijgbaar in industriële hoeveelheden. Gelukkig is de Italiaanse fotochemie fabrikant Bellini in staat om deze ontwikkelaar aan te bieden in kleinere flessen van 1 liter voor persoonlijk gebruik. Dit maakt dat we nu eindelijk het volledige potentieel van deze mooie zwart-wit film kunnen ontdekken! Yeey!

Bellini D96 is een laag-contrast film ontwikkelaar. Contrast kan worden gecontroleerd door verschillende ontwikkeltijden te gebruiken, het verlengen van de ontwikkeltijd zal resulteren in meer contrast. Zo simpel is het. Het wordt aanbevolen de ontwikkelaar niet te verdunnen en alleen als stockoplossing te gebruiken. De ontwikkelaar kan uiteraard worden hergebruikt als hij goed wordt bewaard. Wanneer de ontwikkelaar uitgeput is, zal het contrast afnemen. Aanbevolen wordt om luchtdichte opslagflessen en een anti-oxidatiespray zoals Tetenal Protectan te gebruiken om een maximale houdbaarheid te verkrijgen.

Presteert het best in combinatie met de volgende films: CineStill BwXX, CFP Double-X, Orwo UN54, Orwo N74 en Ferrania P30.

Het wordt aanbevolen deze ontwikkelaar te gebruiken met de bijbehorende fixeer/verharder, Bellini FX5, die vergelijkbaar is met Kodak F-5 maar kan ook gebruikt worden met standaard fixeeroplossingen.

Ontwikkeltijd voor normaal contrast: +- 6 minuten (20 °C). Harder contrast vanaf een ontwikkeltijd van 7 minuten (20 °C).

Bellini Reukloos Stopbad - 1L

Het reukloos stopbad van Bellini is een voordelig, universeel stopbad dat kan gebruikt worden met nagenoeg alle zwart-wit films en fotopapieren op de markt. Het stopbad is gebaseerd op azijnzuur en is met de standaard verdunningsratio 1+19 zeer zuinig in gebruik. Het is een valabel alternatief voor gekende Rapid Fixer van Ilford.

Het stopbad heeft volgende capaciteit:

  • Ongeveer 30 zwart-wit films (35mm of rolfilm) of

  • 6 tot 10 m² zwart-wit fotopapier (RC) of

  • 2 tot 6 m² zwart-wit fotopapier (FB)

Bellini FX100 Universele Fixeer - 1L

Bellini FX100 is een betaalbare en duurzame universele fixeer voor zowel zwart-wit films als papieren en is gebaseerd op ammonium-iposolfiet. In tegenstelling tot andere fixeerbaden op de markt is deze oplossing snel en eenvoudig te verwijderen van het film- of papieroppervlak wat leidt tot kortere spoeltijden.

Verdunning: 1+4 (film) en 1+9 (fotopapier RC of FB). 

Productkenmerken

Fabrikant
CineStill
Verpakking
5x CineStill BwXX (Double-X) B&W Film 135-36, 1x Bellini (Kodak) D96 Filmontwikkelaar - 1L, 1x Bellini Reukloos Stopbad - 1L, 1x Bellini FX100 Universele Fixeer - 1L
Filmtype
Zwart-wit Negatief
Formaat / grootte
35mm Film
Aantal opnames per film
36 opnames
Filmgevoeligheid
ISO 200-250
Contrast
Gemiddeld
Scherpte
Gemiddeld
Korrel
Klassieke korrel
Ontwikkeling
Kodak D-96, D76, HC-110,...

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

De perfecte match.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen