• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Film Ferrania

Ferrania P30 135-36

€ 9,99

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

Ferrania P30 is een 35mm panchromatische zwart-wit negatief film, gebaseerd op de legendarische P30 cinemafilm die in de jaren 60 door de Italiaanse fabrikant Ferrania werd gemaakt. De film heeft een nominale snelheid van ISO 80 en een zeer hoog zilvergehalte, waardoor het een heel contrastrijke film is met bijna geen zichtbare korrel. De schaduwen zijn diep en rijk. De hooglichten zijn helder en scherp. De filmcassettes zijn niet-DX-gecodeerd. Tips voor het ontwikkelen van deze film vind je hier terug.

Film Ferrania was een bekend Italiaans merk van filmstocks voor cinema en fotografie, zowel in zwart-wit als kleur. Na vele jaren de industrie te hebben bediend, staakten zij in 2010 de productie van alle filmstocks. Het bedrijf werd in 2013 weer tot leven gewekt toen de merknaam en alle productieapparatuur werden overgenomen door een klein bedrijfje met een toegewijd team dat als hoofddoel heeft verschillende van de bekende Ferrania filmstocks weer op de markt te brengen.

Dankzij een succesvolle Kickstarter-campagne in 2014 haalden ze genoeg geld op om een aantal van de productielijnen opnieuw op te starten, wat uiteindelijk leidde tot de eerste (re)introductie van de P30 zwart-wit negatief films. Een nieuw geproduceerde film gemaakt in de herbouwde fabriek op het terrein van de oorspronkelijke productielocatie in Cairo Montenotte, Italië. Naarmate het team verdere vooruitgang boekt bij het opnieuw opstarten van de productielijnen en het vinden van de juiste grondstoffen, zullen de komende jaren meer filmstocks (opnieuw) in productie gaan.

Filmformaat 35mm Film
Filmtype Zwart-wit negatief
Filmgevoeligheid ISO 80
Aantal opnames per film 36 opnames
Contrast Hoog
Korrel Heel fijn
Ontwikkelproces Zwart-wit

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews