Ilford XP2 SUPER 35mm x 30,5m

Ilford XP2 SUPER 35mm x 30,5m

€ 91,69
Prijs inclusief btw

ILFORD XP2 SUPER is een snelle, scherpe zwart-wit film met een fijne korrel en breed toonbereik. De film is flexibel in gebruik en kan gezien geworden als een van de beste all-round zwart-wit films.

XP2 SUPER biedt in het bijzonder flexibele belichtingsmogelijkheden zonder te moeten inboeten aan beeldkwaliteit. Ongeacht of je de film nu belicht op ISO 200, 400 (nominale snelheid) of 800, de details in hooglichten en schaduwen maar ook de helderheid van de gefotografeerde objecten blijven in balans, zelfs in de meest onvoorspelbare lichtomstandigheden of situaties met een hoog contrast.

De belangrijkste eigenschap waarmee de ILFORD XP2 SUPER zich weet te onderscheiden van elke andere typische zwart-wit film, is het feit dat deze moet ontwikkeld worden in het standaard chemieproces voor kleurenfilms, namelijk C-41. Het flexibel gebruik van deze film mag je dus letterlijk nemen aangezien deze zwart-wit film dus kan ontwikkeld worden in elk lab die ontwikkeling van kleurenfilm aanbiedt. Bovendien is het zo dat wanneer de film niet belicht wordt op de nominale filmsnelheid van ISO 400, er geen specifieke aanpassingen moeten aan het standaard C-41 ontwikkelproces. Als dat niet super is?

Afhankelijk van het gewenste eindresultaat moet je rekening houden met volgende vuistregels wat de belichting van de XP2 SUPER betreft:

  • Belichting op ISO 400/27°C: beste beeldkwaliteit

  • Belichting op ISO 400/24°C: fijnere korrel met behoudt van eenvoudige afdrukmogelijkheden en details in alle lichtpartijen

  • Belichting op ISO 200/18°C: fijnste korrel maar moeilijker om een gebalanceerde print te maken, verlies in details van schaduwen en hooglichten

Belangrijkste eigenschappen van deze film zijn:

  • Hoge snelheid ISO 400

  • Zwart-wit film te ontwikkelen in C-41 ontwikkeling voor kleurenfilms

  • Flexibele belichtingsmogelijkheden zonder verlies aan detail in hooglichten en schaduwen

  • Beschikbaar in 35mm en 120 rolfilm

Aantal
Levertermijn op aanvraag!

Productkenmerken

Fabrikant
Ilford Photo
Verpakking
1x Ilford XP2 SUPER 35mm x 30,5m
Filmtype
Zwart-wit Negatief
Formaat / grootte
35mm x 30,5m (100ft) - Bulk
Filmgevoeligheid
ISO 400
Contrast
Gemiddeld
Scherpte
Hoog
Korrel
Fijne korrel
Push / pull
-2/+1
Ontwikkeling
C-41
HS-code
37029790

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

De perfecte match.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen