Kodak T-MAX 400 135-36

Kodak T-MAX 400 135-36

€ 11,98
Prijs inclusief btw

Kodak T-MAX 400 is een zwart-wit negatief film met een nominale filmsnelheid van ISO 400 en is na jarenlange ontwikkeling het resultaat van Kodak om de meest ultieme zwart-wit film op de markt te brengen met de best mogelijke beeldkwaliteit, meest uitgebreide vergrotingsmogelijkheden en haast onzichtbare korrel. Door z'n hoge resolutie en ongelofelijke scherpte worden ook de hoge verwachtingen van de meest detailgeobsedeerde analoge fotografen zonder problemen ingelost. T-MAX 400 is het snellere broertje van T-MAX 100. Beide films hebben nagenoeg dezelfde eigenschappen maar T-MAX 400 heeft een hogere nominale filmsnelheid van ISO 400 en is daardoor flexibeler in gebruik wat belichtingsmogelijkheden betreft. In tegenstelling tot T-MAX 100 is er ook een hogere tolerantie voor onderbelichting, de film kan daardoor gepushed worden tot ISO 3200.

Kodak T-MAX 400 (TMY) is een panchromatische zwart-wit film geschikt voor alle types van fotografie maar in het bijzonder voor het fotograferen in omstandigheden met weinig licht of snelle actie. De T-MAX films zijn voornamelijk geschikt voor het fotograferen van onderwerpen waarbij het vastleggen van de kleinste details van groot belang is zonder afbreuk te doen aan de algemene kwaliteit van het beeld. T-MAX heeft afhankelijk van de ontwikkeling een doorgaans gemiddeld tot hoog contrast maar waarbij verschillende grijsaccenten nog steeds kunnen onderscheiden worden van elkaar.

De film heeft een hoge tolerantie voor onderbelichting (pushen) en dit tot ISO 3200 voor een aanvaardbaar resultaat. De beste prestaties op vlak van scherpte en detail wordt evenwel behaald wanneer de film belicht wordt op de nominale filmsnelheid van ISO 400. 

Belangrijkste kenmerken:

  • Kodak Multi-zone T-Grain emulsietechnologie voor de meest fijne korrel op ISO 400

  • Behoud een hoge graad aan detail van het beeld bij grote tot zeer grote vergrotingen in vergelijking met andere zwart-wit films

  • Hoge nominale filmsnelheid van ISO 400 en flexibele belichtingsmogelijkheden. Hoge tolerantie voor onderbelichting, tot ISO 3200

  • Duidelijke accentuering van verschillende grijstinten in alle lichtpartijen zonder verlies van detail

Productkenmerken

Fabrikant
Kodak
Verpakking
1x Kodak T-MAX 400 135-36
Filmtype
Zwart-wit Negatief
Formaat / grootte
35mm Film
Aantal opnames per film
36 opnames
Filmgevoeligheid
ISO 400
Contrast
Gemiddeld
Scherpte
Zeer hoog
Korrel
Heel fijne korrel
Push / pull
-1/+4
Ontwikkeling
Kodak T-MAX, X-TOL, Ilfotec DD-X, Bergger Superfine,...
HS-code
37029690

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

De perfecte match.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen