Kodak TRI-X 400 135-36

Kodak TRI-X 400 135-36

€ 7,40
Prijs inclusief btw

Kodak Tri-X is 's werelds best verkochte zwart-wit film. Een echte klassieker die u onbeperkte vrijheid biedt op vlak van belichting. De uitgebreide belichtingsmogelijkheden laat de analoge fotograaf toe zonder problemen de beste opnames maken in de meest uiteenlopende lichtomstandigheden. Kodak Tri-X is daarom de beste en meeste veilige keuze wanneer u op zoek bent naar een zwart-wit film om te fotograferen in lichtomstandigheden die zeer afwisselend zijn of zelfs onbekend zijn. De kenmerkende korrelstructuur van Tri-X voegt extra realisme toe aan elke opname dat even dramatisch en diepgaand is als het onderwerp zelf. Tri-X wordt al lang beschouwd als dé standaard zwart-wit film door vele wereldberoemde fotografen van alle generaties.

Kodak Tri-X 400 is een panchromatische zwart-wit film met een nominale filmsnelheid van ISO 400 die voornamelijk geschikt is voor het fotograferen van onderwerpen bij weinig licht of snelle actie, voor het fotograferen van onderwerpen die zowel een goede scherptediepte als snelle sluitertijden vereisen en voor het vergroten van het flitsbereik wanneer ingeflitst wordt. De emulsie van Tri-X 400 is aangepast voor push-processing en heeft een hoge tolerantie voor onder- en overbelichting. De film heeft een kenmerkende, niet-storende, klassieke korrel die geliefd is bij analoge fotografen over de hele wereld.

Belangrijkste kenmerken:

  • Klassieke, niet-storende korrel bij opnames op de nominale filmsnelheid (ISO 400) of hoger

  • Uitgebreide belichtingsmogelijkheden met een rijk toonbereik, ook wanneer onder- of overbelicht wordt

  • Goede prestaties op vlak van scherpte, ideaal voor het maken van middelgrote vergrotingen

  • Hoge resolutie voor detail in alle partijen van licht

Productkenmerken

Fabrikant
Kodak
Verpakking
1x Kodak TRI-X 400 135-36
Filmtype
Zwart-wit Negatief
Formaat / grootte
35mm Film
Aantal opnames per film
36 opnames
Filmgevoeligheid
ISO 400
Contrast
Gemiddeld
Scherpte
Hoog
Korrel
Klassieke korrel
Push / pull
-2/+4
Ontwikkeling
Kodak D-76, X-TOL, Tetenal Ultrafin, Agfa Rodinal,...
Score 
06/04/2020

My favourite B&W Film so far!

Perfect contrast, nice grain, sharp, and the perfect look. I litteraly felt in love with it. In general i prefer shooting in colour, but when i shoot in b&w, it's with Kodak TRI-X. For me it's the perfect b&w film.

De perfecte match.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen