• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Lomography

Lomography Berlin Kino B&W 400 135-36

€ 10,50

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

Leg de meest ongrijpbare momenten van het leven vast in eeuwige zwart-witcharme met deze zeldzame zwart-wit cinefilm. Berlin Kino is Lomography's nieuwste zwart-wit "cinema" film en is gebaseerd op een versie van de Duitse ORWO N74 Plus zwart-wit filmemulsie.

Een nieuwe zwart-witfilm voor tijdloze cinematografische beelden

Geïnspireerd door de New German Cinema die in de jaren zestig door Berlijn trok, wordt deze film geëxtraheerd uit een filmrolletje geproduceerd door een legendarisch Duits bedrijf dat sinds het begin van de 20e eeuw het gezicht van de cinema heeft veranderd. Oorspronkelijk gebruikt om humeurige monochrome films te maken, verlenen de prachtige zwart-wittinten een tijdloos effect aan filmische scènes.

Een film om de mogelijkheden van zwart-wit te vergroten

Uniek in zijn hoge dynamische bereik en het vermogen om verschillende maar verbluffende resultaten te produceren met verschillende filters en ontwikkelingsprocessen - deze panchromatische emulsie is een leeg canvas voor jouw creativiteit. De natuurlijke gevoeligheid van deze film is ISO 400 (27°C). Dankzij de indrukwekkende breedtegraad kun je de ISO echter wel tot 800, 1600 of 3200 pushen, terwijl het indrukwekkende toonbereik en detail behouden blijft. Leg de gruizige schoonheid van de straten vast, of duik de studio in voor een moeiteloos elegante fotoshoot gevuld met zachte focus en subtiel contrast.

Je creaties ontwikkelen

Deze emulsie kan zowel in het laboratorium als thuis worden ontwikkeld met het standaard zwart-witproces. Raadpleeg voor thuisontwikkeling onze ontwikkelingsgrafiek hieronder. De standaard opslagtemperatuur van deze film is 20°C, maar voor langdurige opslag raadt Lomography aan deze film onder de 10°C te houden. Blootstelling van de film aan temperaturen boven 20°C gedurende lange tijd beïnvloedt de werking ervan.

  • Kodak D-76

    Voor standaard/algemene toepassingen raadt Lomography aan een ontwikkelaar zoals Kodak D-76 te gebruiken. Dit levert beelden op met een gematigde korrelgrootte en een groot contrast voor prachtige resultaten, zonder verdere bewerking.

  • Kodak HC-110

    Wanneer de hoogste mate van flexibiliteit vereist is, raadt Lomography aan een ontwikkelaar zoals Kodak HC-110 te gebruiken. Dit levert beelden op met volledig schaduwdetail, gematigde korrel en een brede dynamische breedtegraad, met behoud van alle details die je nodig hebt voor je fotoproject.

  • Ilford Ilfosol-3

    Als je prioriteit geeft aan scherpte of hoge optische getrouwheid, raadt Lomography aan Ilford Ilfosol-3 te gebruiken. Dit produceert fijne korrel en uitstekende scherpte, perfect voor het afdrukken en vergroten, terwijl het ook zorgt voor een goed contrast en schaduwdetails.

  • Reversal

    Als je op zoek bent naar een uniek ontwikkelingsproces, maximale zwartheid (Dmax) en verbeterde scanmogelijkheden, stelt Lomography voor om het Reversal-proces te proberen en je negatieven om te zetten in positieven. Dit kan met de Fomapan R100 Ontwikkelkit.

Filmformaat 35mm Film
Filmtype Zwart-wit negatief
Filmgevoeligheid ISO 400
Aantal opnames per film 36 opnames
Contrast Gemiddeld-Hoog
Korrel Gemiddeld
Ontwikkelproces Zwart-wit

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews