Ilford Photo 21x29,7 cm - GLANZEND - 100 VELLEN - Multigrade V RC Deluxe HAR1179969

21x29,7 cm - GLANZEND - 100 VELLEN - Multigrade V RC Deluxe

€ 89,21
Prijs inclusief btw

Multigrade V RC Deluxe is een reeks zwart-wit fotopapier van Ilford gelanceerd in 2019 als de opvolger van het Multigrade IV RC Deluxe fotopapier dat 25 jaar geleden op de markt kwam. Multigrade RC Deluxe is 's werelds meest populaire serie zwart-wit fotopapier en is de perfecte keuze voor zowel beginners al ervaren analoge fotografen.

Net als de vorige serie is ook dit fotopapier van topkwaliteit met een breed contrastbereik en heldere, neutrale basistint. Het papier geeft kleuren koel tot neutraal weer, ongeacht of het nu bekeken wordt onder daglicht of TL-licht. Bovendien reageert dit RC-papier ook goed op verschillende toners zoals een seleniumtoner en kan het voor starters een betaalbaarder alternatief zijn vooraleer deze techniek te leren met barietpapieren die nog beter geschikt zijn voor het tonen.

Multigrade V RC Deluxe fotopapier maakt deel uit van het Multigradesysteem van Ilford en is dan ook volledig compatibel met alle bestaande Multigrade filters, chemicaliën,... van Ilford. 

Multigrade V RC Deluxe fotopapier heeft net als zijn voorganger een standaardgewicht van 190g/m2 met een coating op basis van kunststof. De belangrijkste verschilpunten met de vorige generatie (Multigrade IV RC Deluxe) zijn:

  • De basistint van het papier is iets warmer geworden;

  • De zwarte tonen hebben nog meer diepgang;

  • De middelhoge grijstonen worden beter weergegeven waardoor de overgang van hogere naar lage lichtpartijen natuurlijker weergegeven wordt;

  • De sensometrische curve van het papier is soepeler geworden waardoor het contrast een stuk uniformer is geworden over het hele toonbereik.  

Papierontwikkelaar

Verdunning

Tijd

MULTIGRADE

1+9

1 min

MULTIGRADE

1+14

½ min

Stopbad

ILFOSTOP

1+19

10 s

Fixeer

RAPID

1+4

30 s

Spoelen

2 min

Aantal
Dit product is uitverkocht en tijdelijk niet beschikbaar om te bestellen. Contacteer ons voor meer informatie omtrent de verwachte levertermijn.
HAR1179969

Productkenmerken

Papierdrager
Resin-Coated (RC)
Gradatie
Variabel
Papierformaat (cm)
21 x 29,7 cm (A4)
Papierformaat (inch)
8.25 x 11.75 inch
Aantal vellen
100
Afwerking
Glanzend
Gewicht
190 g/m²
Papiertoon
Neutraal
Dokalicht
Rood of oranje

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

De perfecte match.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen