• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Bellini Foto

Bellini RA-4 Print Processing Kit - 5L

€ 47,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

Een gedetailleerde handleiding van deze ontwikkelkit vind je onder de downloadsectie van deze productpagina. Contacteer ons bij vragen over het gebruik van deze kit!

De Bellini RA-4 Print Kit is een complete en eenvoudig te gebruiken kit voor de ontwikkeling van RA-4-kleurpapier in kleine volumes. Het proces bestaat drie baden (kleurontwikkelaar, bleach-fix en een stabilisator) en is voornamelijk geschikt voor (kleine) roltransportmachines zoals JOBO CPP/CPE/CPA of Durst RCP. De kit wordt net als elk ander product van Bellini lokaal geproduceerd in Italië aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Bovendien is het prijskaartje van deze kit een stuk kleiner in vergelijking met de Colortec Kit van Tetenal waardoor het maken van eigen analoge kleurenfotoprints voor iedereen toegankelijk wordt!

De kleurontwikkelaar en de bleach-fix worden geleverd in twee delen en moeten worden gemengd met water om de juiste werkoplossing te krijgen. Ook bij deze kit verloopt de ontwikkeling van het kleurpapier op een temperatuur van 35 °C. Ontwikkeling op kamertemperatuur vereist meestal een verdubbeling van de toepasselijke tijden. In tegenstelling tot de RA-4 kit van Tetenal vereist het proces van Bellini wel een stabilisator als laatste bad voor een lang houdbare kwalitatieve print. Het meegeleverde stabilisatorconcentraat heeft een grote verdunningsratio. Het is aanbevolen om het bad te vernieuwen per m² ontwikkeld fotopapier.

De aangemaakte werkoplossing heeft een houdbaarheid van 8 tot 12 weken, afhankelijk van de reeds gebruikte hoeveelheid. Geopende concentraten hebben een houdbaarheid van enkele maanden. De werkoplossingen worden na gebruik het best bewaard in lichtdichte (accordeon)flessen en kunnen worden behandeld met een anti-oxidatie spray zoals Tetenal Protectan om de houdbaarheid te maximaliseren.

Capaciteit: max. 10 m² (5 liter).

Papiergradatie Variabel

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews