• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Stearman Press

Stearman Press SP-445 4x5" Sheet Film Ontwikkeltank

€ 127,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

De Stearman Press SP-445 Ontwikkeltank voor Sheet Film wordt standaard geleverd met de laatste Revisie 4 houders!

De SP-445 filmontwikkeltank van Stearman Press voor 4x5 inch sheet films, is een uit de hand gelopen project van een Amerikaans fotograaf die dankzij een succesvolle Kickstarter-campagne het product op de markt heeft kunnen brengen voor het grote publiek.

De SP-445 is een compacte, eenvoudige oplossing om 4x5" sheet films te ontwikkelen en dit met een minimaal gebruik aan fotochemie. Met slechts 475ml aan fotochemie per ontwikkelsessie kunnen 4 sheet films formaat 4x5" gelijktijdig ontwikkeld worden. Daarmee is deze tank een van de meest economische ontwikkelsystemen voor sheet film op de markt vandaag.

De lichtdichte tank bevat twee filmhouders die elk twee sheets houden en die reeds verschillende verbeteringen ondergaan hebben. De verbeteringen die de afgelopen jaren aan de houders werden aangebracht hebben voornamelijk tot doel gehad een betere doorstroom van chemie te creëren waardoor een consistentere en meer gelijkmatige ontwikkeling kan bekomen worden zonder het gebruiksgemak van het systeem in het gedrang te brengen. De tank kan snel gevuld en geledigd worden dankzij de voorziene opening in het deksel van de tank. De opening kan tijdens de ontwikkeling gesloten worden met de meegeleverde schroefdop.

De SP-445 ontwikkeltank van Stearman Press is geschikt voor alle methodes van ontwikkeling zoals de gewone agitatie-ontwikkeling alsook stand-development.

De tank wordt steeds geleverd met de laatste revisie filmhouders die eveneens afzonderlijk verkrijgbaar zijn.

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews