Lab-Box + Module 135 / Orange

Lab-Box + Module 135 / Orange

€ 159,00
Prijs inclusief btw

Zie hier voor een uitgebreide, gedetailleerde handleiding!

Opgelet! De Lab-Box kan niet gebruikt worden met films die een P.E.T. filmbasis hebben. De 120 rolfilms en 35mm films met dergelijke basis kunnen moeilijk tot niet geladen worden in de modules van de Lab-Box. Op heden hebben volgende films een P.E.T. filmbasis: JCH 400, Rollei Infrared, Rollei 80s, Rollei 400s, Fomapan 100, Fomapan 200, Fomapan 400, Bergger Pancro 400 en CatLABS X 80.

De Lab-Box kan gezien worden als de spirituele opvolger van de Agfa Rodinax en is een moderne kijk op de daglicht film ontwikkeltank met vele verbeteringen die het ontwikkelen van films nog eenvoudiger maakt. De Lab-Box zag ongeveer twee jaar geleden voor het eerst het daglicht als een Kickstarter funding project opgestart door onze Italiaanse-Zwitserse collega's van Ars-Imago. Het crowdfundingproject werd erg succesvol en ondanks enkele vertragingen, is de Lab-Box nu ook verkrijgbaar voor het grote publiek.

Lab-Box is een multi-formaat film ontwikkeltank die je toelaat om films te ontwikkelen in volledig daglicht en dit gedurende het volledige proces van het het begin tot het eind. Het is dus niet meer nodig om je films in een volledig donkere ruimte te laden op filmspiralen wat het ontwikkelen drastisch vereenvoudigd en versnelt. De Lab-Box laat je immers toe om films in daglicht op te spoelen in de tank zonder dat ze licht zien. Het ontwikkelen van je films waar je ook bent op eender welk moment wordt daardoor mogelijk.

Dankzij de verwisselbare modules en de multi-formaat filmspiraal is de tank geschikt voor het ontwikkelen van zowel 35mm als 120 film.

Het laden van de film in de tank

Deze versie bevat de standaard 135 module voor het ontwikkelen van alle 35mm films. Deze module heeft een ingebouwde filmsleuf waarin de 35mm cartridge wordt in gepositioneerd en vergrendeld. De film wordt vervolgens aan een metalen clip vastgehaakt zodat deze op de juiste wijze in de filmgeleider kan worden geschoven. Zodra de film correct gepositioneerd is, kan het deksel van de Lab-Box gesloten worden en kan het laden van de film op de spiraal gestart worden door aan de knop aan de buitenkant van de tank te draaien. Eenmaal volledig geladen, word de film gescheiden van de cartridge door middel van het geïntegreerd snijmes in de tank.

Ontwikkeling en agitatie

Zodra de film op de spiraal is geladen, kan de eigenlijke ontwikkeling beginnen. De chemicaliën worden eenvoudig in de tank gegoten aan de voorzijde van het deksel. De Lab-Box geeft u de mogelijkheid om de filmspiraal geheel of gedeeltelijk onder te dompelen in de fotochemicaliën, zodat u kunt experimenteren met verschillende soorten agitatie (continu of intermitterend). Van zodra de chemicaliën zich in de tank bevinden, is het mogelijk om ze naar behoefte te agiteren door aan de buitenste knop van de tank te draaien die de filmspiraal zal doen draaien, waardoor de chemie correct kan doorstromen voor een uniforme ontwikkeling. Het legen van de tank is net zo eenvoudig als het vullen ervan, tijdens het uitgieten van de Lab-Box zullen de chemicaliën opnieuw het voorste deel van het deksel verlaten.

Belangrijkste kenmerken

  • Universeel en modulair: met één tank is het mogelijk om zowel 35mm als 120 films te ontwikkelen, eenvoudig weg door de laadmodule van de tank te wisselen.

  • Compact en draagbaar: het compacte formaat maakt het mogelijk om de Lab-Box gemakkelijk mee te nemen, in bijvoorbeeld een rugzak.

  • Snel en eenvoudig: de films kunnen via een intuïtief en eenvoudig proces in daglicht worden geladen en ontwikkeld.

  • Veelzijdig en professioneel: de tank is perfect geschikt voor beginners, maar zal ook tegemoet komen aan de behoeften van de meer ervaren fotografen en biedt de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende ontwikkelingsprocessen.

  • Modern design: Lab-Box is een project van ars-imago en is een ontwerp van VIVO Design Studio (Rome, Italië). Na een zorgvuldig test- en beoordelingsproces heeft ars-imago de uiteindelijke grootte van de tank geoptimaliseerd en de constructie vereenvoudigd, om zo een product af te leveren dat zowel robuust als gebruiksvriendelijk is. Lab-Box is verkrijgbaar in drie kleuren: oranje, groen en zwart.

  

Aantal
Dit product is uitverkocht en tijdelijk niet beschikbaar om te bestellen. Contacteer ons voor meer informatie omtrent de verwachte levertermijn.

Productkenmerken

Fabrikant
Ars-Imago
Verpakking
1x Lab-Box (Orange), 1x 135 Module

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

De perfecte match.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen