• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Ars-imago

Ars-Imago Professional Lid (Prolid) voor Lab-Box

€ 79,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

Ontwikkelen als een pro - upgrade jouw Lab-Box met het Professionele Tankdeksel

Het professioneel tankdeksel is het langverwachte accessoire voor de Lab-Box van Ars-Imago. Dit tankdeksel upgrade je Lab-Box in een professionele ontwikkeltank waarmee je volledige controle krijgt over het ontwikkelproces van zwart-wit films en kleurenfilms.

De ingebouwde timer en temperatuurssonde voegen een aantal belangrijke functies toe aan je Lab-Box die ook de wat meer ervaren analoge fotografen zullen interesseren.

Dit professioneel tankdeksel komt in de plaats van het originele tankdeksel van de Lab-Box en vereist geen speciale handeling om het deksel op de tank te plaatsen.

Timer

De geïntegreerde timer laat je toe alle fasen van het ontwikkelingsproces nauwkeurig te volgen, zonder dat je andere externe hulpmiddelen nodig hebt. Bovendien kan je tot 3 verschillende tijdreeksen opslaan die onmiddellijk kunnen worden opgeroepen met de daarvoor voorziene knoppen T1, T2, T3. Handig voor als je al een vertrouwd ontwikkelingsproces hebt opgezet voor enkele van jouw favoriete (zwart-wit) films, bijvoorbeeld HP5 in XTOL, RPX 400 in RPX-D,... of voor een C-41 ontwikkelkit.

Temperatuurbewaking

Het professioneel tankdeksel heeft ook een roestvrijstalen temperatuursonde die de temperatuur van de vloeistoffen in de tank kan meten tijdens het ontwikkelproces. Deze ingebouwde thermometer is vooral nuttig bij het ontwikkelen van kleurenfilms in het C-41 proces (negatieven) of E-6 proces (dia's). Beide zijn temperatuurgevoelige processen waarbij de temperatuur van de fotochemie speciale aandacht vraagt. Merk op dat deze sonde alleen de temperatuur meet en dus de chemie niet op temperatuur brengt. Daar zijn andere oplossingen voor op de markt zoals de TCS-1000 van CineStill.

Het gieten van chemicaliën is makkelijker geworden

In vergelijking met het originele tankdeksel van de Lab-Box is het ontwerp van het professionele tankdeksel verbeterd, waardoor je nu gemakkelijker chemicaliën weg kunt gieten. Door de grotere opening aan de voorkant van de tank gaat het uitgieten van chemicaliën sneller dan ooit.

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews