Paterson Film Ontwikkeltank - Multi-Reel 3 + MOD54 Mk27 4x5" Sheet Film Processor

Paterson Film Ontwikkeltank - Multi-Reel 3 + MOD54 Mk27 4x5" Sheet Film Processor

€ 71,56
Prijs inclusief btw

Deze combo bevat alles wat je nodig hebt voor het ontwikkelen van sheet film formaat 4x5" en dit aan een voordelige prijs. Naast een Paterson Film Ontwikkeltank Multi-Reel 3 ontvang je ook de bijpassende MOD54 Film Processor voor het gelijktijd ontwikkelen van zes sheet films formaat 4x5". De Paterson tank kan bovendien ook gebruikt worden voor het ontwikkelen van 35mm en 120 films. Daarvoor heb je enkele nog enkele Paterson filmspiralen nodig die afzonderlijk verkrijgbaar zijn. Met de Multi-Reel 3 Ontwikkeltank kan tot drie 35mm films gelijktijdig ontwikkelen of twee 120 rolfilms.

Paterson Film Ontwikkeltank - Multi-Reel 3

De Paterson Super System 4 Film Ontwikkeltanks zijn eenvoudiger te laden, sneller te vullen en gemakkelijker schoon te maken dan enig andere tank. Alle tanks bestaan uit een eendelig deksel en trechter met een grote diameter die eenvoudig en veilig op de eigenlijke tank klikken, wat toelaat om de tank snel te vullen en te ledigen.

Deze Multi Reel 3 ontwikkeltank is geschikt voor het simultaan ontwikkelen van drie 35mm films of twee 120/220 film. De tank wordt geleverd zonder auto-load spiralen, maar zijn wel afzonderlijk verkrijgbaar.

De Super System 4 Film Ontwikkeltanks zijn ontworpen voor het ontwikkelen van films door middel van het agiteren van de fotochemie door inversie van de tank met behulp van het meegeleverde waterdichte deksel, of door rotatie met behulp van de agitatiestaaf die eveneens meegeleverd wordt.

Het ontwikkelen van één 35mm film vraagt 290ml aan fotochemie, het ontwikkelen van één 120/220 film vraagt 500ml aan fotochemie. Het ontwikkelen van drie 35mm films vraagt dus ongeveer 900ml aan fotochemie.

Bij gebruik van de tank is het essentieel dat de auto-load spiralen steeds bevestigd zijn op de meegeleverde centrale kolom die op de bodem van de tank kan bevestigd worden. Dit verzekert dat de tank lichtdicht blijft tijdens het ontwikkelproces. Let op dat bij een niet-volledig gevulde tank in combinatie met inversieontwikkeling, de agitatietijden aangepast worden.

MOD54 Mk27 4x5" Sheet Film Processor

De MOD54 Film Processor voor Sheet Film werd ontworpen door de Ierse modefotograaf Morgan O'Donovan die naar een betaalbare oplossing zocht voor de ontwikkeling van 4x5" Sheet Film. Na een hele reeks verbeteringen bleek de oplossing ook heel wat andere (analoge) fotografen aan te spreken, voornamelijk omdat de processor te gebruiken is in combinatie met een standaard Paterson Multi Reel 3 ontwikkeltank. Dankzij de grote vraag kon het product op een grotere schaal geproduceerd worden en is de Film Processor nu voor iedereen beschikbaar.

Met de MOD54 Film Processor (versie 27) kan je eenvoudig en snel zes sheet films formaat 4x5" gelijktijdig ontwikkelen. De module is op maat gemaakt om in combinatie met een Paterson Multi-reel 3 Ontwikkeltank gebruikt te worden. Het robuuste en doordachte design van de module zorgt ervoor dat sheets zonder veel moeite in de module kunnen geladen worden en de ontwikkeling consistent kan verlopen zonder strepen. 

Aantal
Dit product is uitverkocht en tijdelijk niet beschikbaar om te bestellen. Laat jouw e-mailadres hieronder na om een melding te krijgen van zodra het product terug beschikbaar is.

Productkenmerken

Fabrikant
Paterson Photographic
Verpakking
1x Paterson Film Ontwikkeltank - Multi-Reel 3, 1x MOD54 Mk27 4x5" Sheet Film Processor voor Paterson Ontwikkeltank
HS-code
90105000

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

De perfecte match.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen