Jobo Lab Kit Small voor 35mm Film

Jobo Lab Kit Small voor 35mm Film

€ 74,34
Prijs inclusief btw

De Jobo Lab Kit Small bevat alle benodigdheden voor het ontwikkelen van jouw 35mm films. Het enigste wat je nog nodig hebt is de geschikte fotochemie voor het ontwikkelen van zwart-wit of kleurenfilms. Ben je nieuw in de wereld van analoge fotografie en weet je nog niet zeker welke chemie het meest geschikt is? Stuur ons dan een berichtje en we helpen jou verder!

Hieronder vind je meer details over de verschillende producten die inbegrepen zitten in deze kit.

Jobo 1510 35mm Film Ontwikkeltank + 1x 1501 Spiraal

De Jobo film ontwikkeltanks uit het modulaire 1500 tanksysteem zijn vervaardigd uit hoogwaardige, chemisch bestendige kunststoffen en zijn naargelang het model geschikt voor de ontwikkeling van 35mm film en rolfilm.

Deze Jobo 1510 35mm film ontwikkeltank is ontworpen voor de meest zuinige inversieontwikkeling van 35mm film, waarbij tot 30% minder fotochemie nodig is in vergelijking met gelijkaardige tanks van andere merken. Het vertrouwde en betrouwbare deksel sluit de tank effectief en gemakkelijk af, wat zorgt voor een schone ontwikkeling van film zonder lekken.

De 1510 tank wordt geleverd met één 1501 spiraal voor de ontwikkeling van één 35mm film en een standaard rood tankdeksel. Wanneer de tank met de hand wordt gebruikt voor inversieontwikkeling, moet de tank worden gevuld met slechts 250ml fotochemie, waardoor het een van de meest economische manieren is om een 35mm film te gaan ontwikkelen. Voor rotatieontwikkeling met een compatibele Jobo processor heeft de tank slechts 140ml fotochemie nodig om de klus te klaren. In dat geval moet de tank wel worden voorzien van een cog (#1505) om deze aan de lift van de processor te bevestigen of een magneetbasis (#1504) als de processor niet is uitgerust met een lift. Beide accessoires zijn niet inbegrepen en zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

  • Vulcapaciteit: 250ml (manuele inversieontwikkeling) / 140ml (rotatieontwikkeling)

  • Filmcapaciteit: 1x 35mm film (houdt één 1501 spiraal op minimumlengte)

Jobo 3310 Geschaalde Opslagflessen voor Chemie (2x600ml)

Een set van twee witte 600ml opslagflessen voor fotochemie met brede vulopening.

Voor deze opslagflessen heeft Jobo een speciale dop ontworpen die de opslagflessen effectiever afsluit. In tegenstelling tot andere modellen van opslagflessen op de markt is de binnenzijde van de dop zo ontworpen dat opgeslagen fotochemicaliën goed worden afgesloten zonder dat er een extra schuimdemping nodig is. Dit zorgt niet alleen voor een buitengewoon lange levensduur van de flessen zonder dat dit ten koste gaat van de afdichtingseffectiviteit, maar het voorkomt ook vervuiling van chemicaliën zolang de deksels na elke ontwikkelsessie worden gereinigd en gespoeld met water.

Jobo 3308 Maatcilinder (1x260ml)

Een Jobo 3308 maatcilinder van 260ml, met markeringen in stappen van 5ml voor nauwkeurige vloeistofmetingen.

Vitlab Maatcilinder (1x20ml), Kaiser Stainless Steel Film Clip Set en Kaiser Tank Thermometer

De kit bevat tot slot ook een Vitlab maatcilinder van 20ml, ideaal voor wanneer je ontwikkelaars gebruikt met hoge verdunratio's zoals Rodinal. Een set stainless steel film clips van Kaiser voor het ophangen van je film om te drogen en een kleine thermometer die ook geschikt is voor het ontwikkelen van kleurenfilm (meet tot 50 °C).

1500s

Productkenmerken

HS-code
90105000

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen