Jobo Lab Kit Medium voor 35mm/120 Film

Jobo Lab Kit Medium voor 35mm/120 Film

€ 103,26
Prijs inclusief btw

De Jobo Lab Kit Medium bevat alle benodigdheden voor het ontwikkelen van jouw 35mm films of 120 films. Het enigste wat je nog nodig hebt is de geschikte fotochemie voor het ontwikkelen van zwart-wit of kleurenfilms. Ben je nieuw in de wereld van analoge fotografie en weet je nog niet zeker welke chemie het meest geschikt is? Stuur ons dan een berichtje en we helpen jou verder!

Hieronder vind je meer details over de verschillende producten die inbegrepen zitten in deze kit.

Jobo 1520 UniTank Film Ontwikkeltank + 2x 1501 Spiraal

De Jobo film ontwikkeltanks uit het modulaire 1500 tanksysteem zijn vervaardigd uit hoogwaardige, chemisch bestendige kunststoffen en zijn naargelang het model geschikt voor de ontwikkeling van 35mm film en rolfilm.

Deze Jobo 1520 UniTank film ontwikkeltank is ontworpen voor de meest zuinige inversieontwikkeling van 35mm film en 120/220 rolfilm, waarbij tot 30% minder fotochemie nodig is in vergelijking met gelijkaardige tanks van andere merken. Het vertrouwde en betrouwbare deksel sluit de tank effectief en gemakkelijk af, wat zorgt voor een schone ontwikkeling van film zonder lekken.

De 1520 tank wordt geleverd met één verstelbare 1501 spiraal voor de ontwikkeling van één 35mm film of tot en met twee 120 rolfilms. De verpakking bevat ook het standaard rode tankdeksel voor handmatige inversieontwikkeling. De UniTank kan tot twee 1501 spiralen houden waardoor het mogelijk is om twee 35mm films tegelijkertijd te ontwikkelen. Hiervoor dient u een extra 1501 spiraal aan te schaffen, aangezien de tank slechts met één spiraal wordt geleverd. De tank kan ook twee 120 rolfilms tegelijkertijd ontwikkelen met behulp van de geïntegreerde clip in de filmspiraal. Elke 1501 spiraal is uitgerust met een rode clip die het mogelijk maakt om twee rolfilms op één spiraal te laden zonder risico op overlapping. Door deze mogelijkheid kan de 1520 UniTank twee rolfilms tegelijkertijd ontwikkelen, ondanks het feit dat de tank slechts één 1501 spiraal met aangepast formaat voor rolfilm kan houden. Als de clip niet gebruikt wordt, kan de tank één rolfilm ontwikkelen.

Wanneer de tank met de hand wordt gebruikt voor inversieontwikkeling, moet de tank worden gevuld met slechts 485ml fotochemie, waardoor het een van de meest economische manieren is om meerdere 35mm films of rolfilms te gaan ontwikkelen. Voor rotatieontwikkeling met een compatibele Jobo processor heeft de tank slechts 240ml fotochemie nodig om de klus te klaren. In dat geval moet de tank wel worden voorzien van een cog (#1505) om deze aan de lift van de processor te bevestigen of een magneetbasis (#1504) als de processor niet is uitgerust met een lift. Beide accessoires zijn niet inbegrepen en zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

 • Vul- en filmcapaciteit:

  Tank uitgerust met Films Rotatie Inversie
  1 spiraal 1501 1 film 35mm 140 ml 250 ml
  1 film 120 240 ml 485 ml
  2 films 120 240 ml 485 ml
  2 spiralen 1501 2 films 35mm 240 ml 485 ml

Jobo 3310 Geschaalde Opslagflessen voor Chemie (2x600ml)

Een set van twee witte 600ml opslagflessen voor fotochemie met brede vulopening.

Voor deze opslagflessen heeft Jobo een speciale dop ontworpen die de opslagflessen effectiever afsluit. In tegenstelling tot andere modellen van opslagflessen op de markt is de binnenzijde van de dop zo ontworpen dat opgeslagen fotochemicaliën goed worden afgesloten zonder dat er een extra schuimdemping nodig is. Dit zorgt niet alleen voor een buitengewoon lange levensduur van de flessen zonder dat dit ten koste gaat van de afdichtingseffectiviteit, maar het voorkomt ook vervuiling van chemicaliën zolang de deksels na elke ontwikkelsessie worden gereinigd en gespoeld met water.

Jobo 3308 Maatcilinder (1x260ml)

Een Jobo 3308 maatcilinder van 260ml, met markeringen in stappen van 5ml voor nauwkeurige vloeistofmetingen.

Jobo 3350 Cascade Rapid Film Washer voor Film Ontwikkeltank

De Jobo Cascade Rapid Film Washer laat je toe jouw net ontwikkelde films efficiënt en snel te spoelen met een minimaal verbruik aan water. Gezien water meer en meer een schaars goed wordt is dit een niet te missen tool in elke doka voor wie duurzaam films wil ontwikkelen!

De Jobo Cascade is te bevestigen aan nagenoeg elke waterkraan. De adapter past op elke Jobo film ontwikkeltank en in het algemeen op elke plastieken ontwikkeltank op de markt zoals die van Paterson of AP. Van zodra de cascade bevestigd is op de tank zorgt een constante watercirculatie ervoor dat films volledig gespoeld worden binnen 3 tot 5 minuten zonder ze uit de tank te halen. De watercirculatie wordt geregeld door de watertoevoer te regelen via de waterkraan.

Vitlab Maatcilinder (1x20ml), Kaiser Stainless Steel Film Clip Set en Kaiser Tank Thermometer

De kit bevat tot slot ook een Vitlab maatcilinder van 20ml, ideaal voor wanneer je ontwikkelaars gebruikt met hoge verdunratio's zoals Rodinal. Twee sets stainless steel film clips van Kaiser voor het ophangen van je film om te drogen en een kleine thermometer die ook geschikt is voor het ontwikkelen van kleurenfilm (meet tot 50 °C).

1500m

Productkenmerken

HS-code
90105000

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen