Bellini C-41 Monopart Color Film Processing Kit - 1L

Bellini C-41 Monopart Color Film Processing Kit - 1L

€ 31,95
Prijs inclusief btw

Update 05/2020: vanaf heden wordt de Bellini C-41 Processing Kit aan een nieuwe voordeligere prijs aangeboden! Laat je verrassen door deze unieke ontwikkelkit.

De C-41 Monopart Color Film Processing Kit van het Italiaanse Bellini is een volledige kit voor het eenvoudig en snel ontwikkelen van kleurenfilm (negatief). Deze kit is voornamelijk gericht op thuisgebruik of voor wie slechts sporadisch kleine batches film ontwikkelt. Niettemin moet de kit wat kwaliteit betreft zeker niet onderdoen voor de ondertussen gekende ontwikkelkits van Tetenal en CineStill.

Deze ontwikkelkit wordt aangeboden op uitdrukkelijke vraag van heel wat klanten. Deze ontwikkelkit biedt namelijk een aantal belangrijke voordelen in vergelijking met de Colortec Kits van Tetenal. De kit bestaat namelijk uit een ééndelige kleurontwikkelaar (vandaar de naam monopart) en een afzonderlijk bleach- en fixeerbad. Daardoor is de kit een stuk sneller in gebruik dan de Colortec Kit van Tetenal. Zo bestaat de kleurontwikkelaar niet uit verschillende componenten die voorafgaand moeten gemixed worden. De temperatuur van de kleurontwikkelaar moet tijdens het ontwikkelproces evenwel nog strikt gehanteerd worden. Op dit vlak biedt de Cs41 ontwikkelkit van CineStill wat meer flexibiliteit. 

Doordat de bleach en de fixeer in twee afzonderlijke baden opgesplitst werden kunnen deze sneller na elkaar toegepast worden en is de verwerkingstijd een stuk korter dan wanneer gewerkt wordt met een blix (bleach & fix) die te vinden zijn in de Tetenal Colortec kits. Het finale bad van het proces blijft nog steeds de stabilizer. Met het bijgeleverde stabilisatieconcentraat kan ongeveer 1L werkoplossing aangemaakt worden. Films moeten 3 tot 4 keer behandeld worden met dit bad om volledig schone negatieven te bekomen. Het bijgeleverde concentraat is in vergelijking met andere kits sterker te verdunnen waardoor er meer dan voldoende werkoplossing kan aangemaakt worden.

Het totale ontwikkelproces duurt daarom finaal maar ongeveer 12-14 minuten (voorverwarmen incl.). Met deze 1 liter kit kunnen maximaal 16 35mm films (24 opnames) ontwikkeld worden. Het ontwikkelen van minimum 12 35mm films (24 opnames) moet echter steeds haalbaar zijn. Het blijft evenwel belangrijk om de chemie correct te bewaren in luchtdichte flessen en eventueel te behandelen met een anti-oxidatiespray zoals Tetenal Protectan. In dat geval zal de chemie tot wel 6 maanden houdbaar blijven.

Productkenmerken

Fabrikant
Bellini Foto
Verpakking
1x Bellini Color Developer (500ml), 1x Bellini Bleach (1L), 1x Bellini Fixer (500ml), 1x Bellini Stabilizer (10ml)

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

De perfecte match.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen