• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Bellini Foto

Bellini C-41 Monopart Color Film Processing Kit - 1L

€ 37,50

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

Een gedetailleerde handleiding van deze ontwikkelkit vind je onder de downloadsectie van deze productpagina. Contacteer ons bij vragen over het gebruik van deze kit!

De C-41 Monopart Color Film Processing Kit van het Italiaanse Bellini is een volledige kit voor het eenvoudig en snel ontwikkelen van kleurenfilm (negatief). Deze kit is voornamelijk gericht op thuisgebruik of voor wie slechts sporadisch kleine batches film ontwikkelt. Niettemin moet de kit wat kwaliteit betreft zeker niet onderdoen voor de ondertussen gekende ontwikkelkits van Tetenal en CineStill.

Deze ontwikkelkit wordt aangeboden op uitdrukkelijke vraag van heel wat klanten. De Monopart C-41 Kit biedt namelijk een aantal belangrijke voordelen in vergelijking met de Colortec Kits van Tetenal. De kit bestaat namelijk uit een ééndelige kleurontwikkelaar (vandaar de naam monopart) en een afzonderlijk bleach- en fixeerbad. Daardoor is de kit een stuk sneller in gebruik dan de Colortec Kit van Tetenal. Zo bestaat de kleurontwikkelaar niet uit verschillende componenten die voorafgaand moeten gemengd worden. De temperatuur van de kleurontwikkelaar moet tijdens het ontwikkelproces evenwel nog strikt gehanteerd worden (38 °C). Op dit vlak biedt de Cs41 ontwikkelkit van CineStill wat meer flexibiliteit. 

Doordat de bleach en de fixeer in twee afzonderlijke baden opgesplitst werden kunnen deze sneller na elkaar toegepast worden en is de verwerkingstijd een stuk korter dan wanneer er gewerkt wordt met een blix (bleach & fix in één concentraat) die te vinden zijn in de Tetenal Colortec kits. Het finale bad van het proces blijft nog steeds een stabilisatorbad. Met het bijgeleverde stabilisatieconcentraat kan ongeveer 1L werkoplossing aangemaakt worden. Films moeten 3 tot 4 keer behandeld worden met dit bad om volledig schone negatieven te bekomen. Het bijgeleverde concentraat is in vergelijking met andere kits meer te verdunnen waardoor er meer dan voldoende werkoplossing kan aangemaakt worden. Het is niet noodzakelijk om de film te spoelen met water na elke stap van het ontwikkelproces. 

Het totale ontwikkelproces duurt daarom finaal maar ongeveer 12-14 minuten (voorverwarmen incl.). Met deze 1 liter kit kunnen 12-15 35mm films (36 opnames) ontwikkeld worden binnen een tijdsspanne van 5 weken (houdbaarheid aangemaakte kleurontwikkelaar). Indien meerdere films per batch ontwikkeld worden (2 tot 4 films) en de kit volledig gebruikt wordt binnen de 7-10 dagen na het openen van de flessen, zal de capaciteit van de kit nog groter zijn tot een maximum van 20 35mm films (36 opnames). Ter compensatie van de verminderde werking van de kleurontwikkelaar moet de ontwikkeltijd bij iedere opeenvolgende batch verlengd worden. De toepasselijke tijden worden opgegeven in de handleiding van de kit. Het blijft evenwel belangrijk om de chemie correct te bewaren in luchtdichte flessen en eventueel te behandelen met een anti-oxidatiespray zoals Tetenal Protectan. In dat geval zal de chemie (m.u.v. verdunde kleurontwikkelaar) tot wel 6 maanden houdbaar blijven. 

Hoeveelheid 1 liter
Type concentraat Vloeibaar

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews