• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Bellini Foto

Bellini E-6 Color Slide Film Six Bath Processing Kit - 1L

€ 42,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

Een gedetailleerde handleiding van deze ontwikkelkit vind je onder de downloadsectie van deze productpagina. Contacteer ons bij vragen over het gebruik van deze kit!

De producten van het Italiaanse Bellini beschikken steeds over een aantal bijzondere eigenschappen die hen stuk voor stuk uniek maakt in het aanbod aan analoge fotochemie dat op vandaag te krijgen is. Dit is bij deze E-6 Color Slide Film Processing Kit niet anders.

Zo is het de enigste kit voor de ontwikkeling van kleur diafilm op de markt die wordt aangeboden in een kleine hoeveelheid van 1 liter. De kit is dan ook uitermate geschikt voor de ontwikkeling van kleine volumes diafilm, zij het voor thuisgebruik of voor professionele doeleinden. Met de kit kunnen ongeveer 8 35mm diafilms ontwikkeld worden met 36 opnames elk.

Bovendien is deze kit samen met de professionele Fuji Hunt 6X E6 Processing Kit, de enigste kit op de markt die het standaard en volledige E-6 ontwikkelproces biedt op basis van 6 baden. De kit is dus niet gebaseerd op de 3-bad-technologie van Tetenal dat een verkort ontwikkelproces uitmaakt. Het ontwikkelproces duurt daardoor wat langer dan wanneer je de Colortec E6 Kit zou gebruiken van Tetenal, 45 minuten voor een volledige ontwikkeling op 38 °C om precies te zijn. Niettemin biedt het langere ontwikkelproces een aantal belangrijke voordelen die de keuze voor deze kit wel degelijk de moeite waard maken. Zo hebben ontwikkelde diapositieven een duidelijk mooier contrast en zijn kleuren nog levendiger. Dit wordt meteen duidelijk wanneer de dia's op een lichtbank bekeken worden.

Tot slot biedt deze zes-bad-ontwikkelkit ook voordelen op vlak van houdbaarheid, zowel wat de chemie zelf betreft als de diafilms die ermee ontwikkeld worden. Zo werd vastgesteld dat diafilms die in het standaard E-6 ontwikkelproces ontwikkeld worden, over het algemeen over betere eigenschappen beschikken voor langdurige archivering. Daarnaast hebben de kleurontwikkelaars een langere houdbaarheid in vergelijking met die van het 3-badproces. In ideale omstandigheden tot dubbel zo lang. Gebruik in ieder geval zeker een anti-oxidatiespray zoals Tetenal Protectan en accordeonflessen.

Elke kit wordt geleverd met duidelijke gebruiksinstructies in het Engels. De kit is hoofdzakelijk geschikt voor manuele inversieontwikkeling maar kan ook gebruikt worden in combinatie met geautomatiseerde oplossingen voor rotatieontwikkeling indien de gebruikte machine aanpasbare procestijden heeft. Voor diafilms van Fujifilm gelden aangepaste ontwikkeltijden. De eerste ontwikkelaar dient tot een minuut langer worden toegepast dan wanneer bijvoorbeeld een rolletje Kodak Ektachrome wordt ontwikkeld.

Hoeveelheid 1 liter
Type concentraat Vloeibaar

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews