• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

CineStill

CineStill Cs2 Simplified ECN-2 Motion Picture Film Processing Kit (Powder) - 1L

€ 35,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

Opgelet! Deze ECN-2 kit is voornamelijk geschikt voor (motion picture) films die geen remjet laag hebben zoals de CineStill 50D en 800T films. Gebruik onze vloeibare remjet removal agent van Bellini om de volledige capaciteit van deze kit te benutten indien jouw film een remjet laag bevat zoals zelf versneden Kodak Vision3 film. Indien de remjet laag niet verwijderd wordt is deze kit one-shot!

CineStill staat erom bekend de typische laag-contrast filmlook van motion picture film naar analoge "still" fotografie te brengen door verse Kodak Vision3 motion picture film te converteren en aan te passen naar filmformaten voor gewone fotografie. CineStill snijdt Vision3 film van grote rollen in 35mm en 120 rolfilm formaten en verwijdert de bekende remjet laag zodat de film eenvoudig kan worden ontwikkeld in het standaard C-41 ontwikkelproces voor kleurenfilms.

Het ontwikkelen van CineStill films zoals 50D en 800T in C-41 kleurenchemie geeft inderdaad unieke resultaten met een duidelijke moody cinematografische look. Het volledige potentieel van deze films kan echter alleen worden bereikt wanneer de film wordt ontwikkeld in het daarvoor bestemd ECN-2 proces, dat door Kodak is ontworpen. ECN-2 is een complex proces dat tot enkele jaren geleden alleen toegankelijk was voor cinematografen. Er kwamen echter enkele producten op de markt waarmee ook thuisgebruikers hun motion picture films konden ontwikkelen volgens een vereenvoudigde versie van het ECN-2 proces. Het meest bekende product is de vloeibare ECN-2 Kit van Bellini die ook bij Retro Camera te krijgen is. CineStill zelf komt nu ook met een eigen vereenvoudigde versie van het ECN-2 proces onder de vorm van de Cs2 Processing Kit die kan worden gezien als de ontbrekende puzzel in hun poging om de motion picture look naar analoge filmfotografie te brengen.

Het CineStill Cs2 2-bads proces vereenvoudigt het originele 10+ stappen Kodak ECN-2 proces, met onverminderde kwaliteit en accurate karakteristieke beeldkenmerken, en terwijl veilig blijft voor gewoon thuisgebruik. Elke (motion picture) kleurenfilm kan worden ontwikkeld in deze vereenvoudigde 2-bad poederkit, wat resulteert in een laag-contrast kleurnegatief dat geschikt is voor de motion picture workflow en scannen. Het is aanbevolen om jouw kleurenfilm altijd met één stop over te belichten om de beste resultaten te krijgen.

Hoeveelheid 1 liter
Type concentraat Poeder

De Cn2 Color Negative Developer wordt gecombineerd met een pre-bad versneller die de ontwikkeling start om de juiste ECN-2 densiteit te produceren. De bleek- en fixeerbaden worden gecombineerd met de stop- en spoelbaden in het Bf2 Bleach&Fix+Stop" bad, om de risico's voor gezondheid & veiligheid en verwerkingsfouten veroorzaakt door gevaarlijke chemische carry-over te verminderen. Bf2 wordt geleverd in twee delen die voor gebruik gemengd moeten worden. Na een laatste spoelbeurt van je film beschik je over CineStill-negatieven die voldoen aan de karakteristieke curven van Kodak voor de juiste verwerking van ECN-2-film. In tegenstelling tot het Cs41-proces van CineStill moet het Cs2-proces gebeuren op een constante temperatuur van 40 °C, waardoor een oplossing voor het opwarmen van baden en behouden van een constante temperatuur zoals de TCS-1000 noodzakelijk is.

De kit heeft een capaciteit van 8 35mm films (36 opnames) of 120 films die geen remjet laag hebben! Originele motion picture film die bijvoorbeeld zelf van een rol werd gesneden (niet-CineStill films) bevat een remjet laag die voor gebruik van deze kit verwijderd moet worden met onze vloeibare remjet verwijderingsoplossing van Bellini. Indien de remjet laag voorafgaand niet verwijderd werd zal deze kit one-shot zijn omdat de remjet laag de baden zal vervuilen. De Cn2 Color Negative Developer heeft een houdbaarheid van ongeveer twee weken die kan worden verdubbeld met behulp van een anti-oxidatiespray zoals Tetenal Protectan. Het Bf2 bad heeft een langere houdbaarheid.

Volledige instructies voor het gebruik van deze kit vindt je hier terug.

Kenmerken:

  • Geschikt voor (motion picture) kleurnegatief films zonder remjet laag

  • Poedercomponenten die gemakkelijk gemengd kunnen worden. Geeft 1 liter oplossing

  • Eenvoudig 2-bad proces bij ongeveer 40 °C

  • Zeer geschikt voor scènes met extreem hoog contrast of om de cinematografische look van filmnegatieven met laag contrast te bereiken

  • Geoptimaliseerd voor motion picture logaritmisch scannen en ECP-film afdrukken

  • Bevat geen bijtende verbindingen of giftige bijproducten die in verband worden gebracht met ECN-2 verwerking (zoals loog, zwavelzuur, waterstofsulfide en zwaveldioxide dampen, of zeer giftig cyanide gas)

  • Niet geschikt voor het maken van RA-4 fotoafdrukken

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews