• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Bellini Foto

Bellini Remjet Verwijderingsmiddel / ECN-2 Prebad (Vloeibaar) - 2L

€ 10,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

Dit vloeibaar remjet verwijderingsmiddel is ideaal wie gebruik wenst te maken van de CineStill Cs2 ECN-2 ontwikkelkit in combinatie motion picture films (Kodak Vision3). Behandeling van de CineStill films 50D en 800T is niet noodzakelijk gezien deze films reeds ontdaan zijn van hun remjet laag.

Het Remjet Verwijderingsmiddel van Bellini is een simpele, effectieve vloeibare oplossing voor het eenvoudig verwijderen van de remjet (carbon)laag op motion picture films zoals Kodak Vision3. Het identiek aan het eerste spoelbad of prebad binnen het ECN-2 proces van Kodak dat ook in de ECN-2 kits voor thuisgebruik van Bellini inbegrepen is.

Om de remjet laag van motion picture films te verwijderen, spoel je je film gedurende een tiental seconden in dit bad op ongeveer 27 °C. Dit kan in een gewone filmontwikkeltank zoals die van Paterson. Hanteer daarbij continue agitatie en doe de oplossing terug in een opslagfles (de oplossing is herbruikbaar). Doe dit een drie tot vier keer na elkaar en spoel de film intussen met warm water (27 °C tot 38 °C). Bij het weggieten van het spoelwater zal je zien dat het een zwarte kleur heeft gekregen doordat de carbonlaag stelselmatig van de film verwijderd wordt. Wissel behandeling in het prebad en warm water af tot het spoelwater opnieuw helder is.

Het is niet te vermijden dat er nog residuen remjet achterblijven op het filmnegatief. Daarom kan je ervoor kiezen om na behandeling in dit prebad je film (in de volledige duisternis) nogmaals handmatig te spoelen en de residuen van je film te verwijderen met je handen. Dit kan ook na de eigenlijke filmontwikkeling die volgt (ECN-2 of C-41) maar wees dan waakzaam dat de emulsiekant van jouw filmnegatief niet in contact komt met eventuele residuen op de andere zijde van de filmstrook.

De oplossing moet niet verdund worden en heeft een houdbaarheid van verschillende maanden in volle flessen. Gebruik vers concentraat indien de werkoplossing een zwarte kleur begint te vertonen door contaminatie met remjet.

Hoeveelheid 2 liter
Type concentraat Vloeibaar

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews