CineStill & Bellini Cs2 ECN-2 Motion Picture Film Processing Kit Combo

CineStill & Bellini Cs2 ECN-2 Motion Picture Film Processing Kit Combo

€ 36,32
Prijs inclusief btw

Deze CineStill & Bellini Cs2 ECN-2 Processing Kit Combo bevat alles wat je nodig hebt voor het ontwikkelen van Motion Picture Film zoals Kodak Vision3 volgens het nieuwe Cs2 ECN-2 proces van CineStill. De combo bevat het vloeibaar remjet verwijderingsmiddel van Bellini om de remjet laag van je films te verwijderen en zo het maximale uit je CineStill Cs2 kit te halen. Zonder het verwijderen van de remjet laag is de Cs2 kit immers one-shot indien deze gebruikt wordt in combinatie met echte motion picture films die een remjet laag bevatten (dus niet de CineStill 50D en 800T films).

Bellini Remjet Verwijderingsmiddel / ECN-2 Prebad (Vloeibaar) - 2L

Het Remjet Verwijderingsmiddel van Bellini is een simpele, effectieve vloeibare oplossing voor het eenvoudig verwijderen van de remjet (carbon)laag op motion picture films zoals Kodak Vision3. Het identiek aan het eerste spoelbad of prebad binnen het ECN-2 proces van Kodak dat ook in de ECN-2 kits voor thuisgebruik van Bellini inbegrepen is.

Om de remjet laag van motion picture films te verwijderen, spoel je je film gedurende een tiental seconden in dit bad op ongeveer 27 °C. Dit kan in een gewone filmontwikkeltank zoals die van Paterson. Hanteer daarbij continue agitatie en doe de oplossing terug in een opslagfles (de oplossing is herbruikbaar). Doe dit een drie tot vier keer na elkaar en spoel de film intussen met warm water (27 °C tot 38 °C). Bij het weggieten van het spoelwater zal je zien dat het een zwarte kleur heeft gekregen doordat de carbonlaag stelselmatig van de film verwijderd wordt. Wissel behandeling in het prebad en warm water af tot het spoelwater opnieuw helder is.

Het is niet te vermijden dat er nog residuen remjet achterblijven op het filmnegatief. Daarom kan je ervoor kiezen om na behandeling in dit prebad je film (in de volledige duisternis) nogmaals handmatig te spoelen en de residuen van je film te verwijderen met je handen. Dit kan ook na de eigenlijke filmontwikkeling die volgt (ECN-2 of C-41) maar wees dan waakzaam dat de emulsiekant van jouw filmnegatief niet in contact komt met eventuele residuen op de andere zijde van de filmstrook.

De oplossing moet niet verdund worden en heeft een houdbaarheid van verschillende maanden in volle flessen. Gebruik vers concentraat indien de werkoplossing een zwarte kleur begint te vertonen door contaminatie met remjet.

CineStill Cs2 Simplified ECN-2 Motion Picture Film Processing Kit (Powder) - 1L

CineStill staat erom bekend de typische laag-contrast filmlook van motion picture film naar analoge "still" fotografie te brengen door verse Kodak Vision3 motion picture film te converteren en aan te passen naar filmformaten voor gewone fotografie. CineStill snijdt Vision3 film van grote rollen in 35mm en 120 rolfilm formaten en verwijdert de bekende remjet laag zodat de film eenvoudig kan worden ontwikkeld in het standaard C-41 ontwikkelproces voor kleurenfilms.

Het ontwikkelen van CineStill films zoals 50D en 800T in C-41 kleurenchemie geeft inderdaad unieke resultaten met een duidelijke moody cinematografische look. Het volledige potentieel van deze films kan echter alleen worden bereikt wanneer de film wordt ontwikkeld in het daarvoor bestemd ECN-2 proces, dat door Kodak is ontworpen. ECN-2 is een complex proces dat tot enkele jaren geleden alleen toegankelijk was voor cinematografen. Er kwamen echter enkele producten op de markt waarmee ook thuisgebruikers hun motion picture films konden ontwikkelen volgens een vereenvoudigde versie van het ECN-2 proces. Het meest bekende product is de vloeibare ECN-2 Kit van Bellini die ook bij Retro Camera te krijgen is. CineStill zelf komt nu ook met een eigen vereenvoudigde versie van het ECN-2 proces onder de vorm van de Cs2 Processing Kit die kan worden gezien als de ontbrekende puzzel in hun poging om de motion picture look naar analoge filmfotografie te brengen.

Het CineStill Cs2 2-bads proces vereenvoudigt het originele 10+ stappen Kodak ECN-2 proces, met onverminderde kwaliteit en accurate karakteristieke beeldkenmerken, en terwijl veilig blijft voor gewoon thuisgebruik. Elke (motion picture) kleurenfilm kan worden ontwikkeld in deze vereenvoudigde 2-bad poederkit, wat resulteert in een laag-contrast kleurnegatief dat geschikt is voor de motion picture workflow en scannen. Het is aanbevolen om jouw kleurenfilm altijd met één stop over te belichten om de beste resultaten te krijgen.

De Cn2 Color Negative Developer wordt gecombineerd met een pre-bad versneller die de ontwikkeling start om de juiste ECN-2 densiteit te produceren. De bleek- en fixeerbaden worden gecombineerd met de stop- en spoelbaden in het Bf2 Bleach&Fix+Stop" bad, om de risico's voor gezondheid & veiligheid en verwerkingsfouten veroorzaakt door gevaarlijke chemische carry-over te verminderen. Bf2 wordt geleverd in twee delen die voor gebruik gemengd moeten worden. Na een laatste spoelbeurt van je film beschik je over CineStill-negatieven die voldoen aan de karakteristieke curven van Kodak voor de juiste verwerking van ECN-2-film. In tegenstelling tot het Cs41-proces van CineStill moet het Cs2-proces gebeuren op een constante temperatuur van 40 °C, waardoor een oplossing voor het opwarmen van baden en behouden van een constante temperatuur zoals de TCS-1000 noodzakelijk is.

De kit heeft een capaciteit van 8 35mm films (36 opnames) of 120 films die geen remjet laag hebben! Originele motion picture film die bijvoorbeeld zelf van een rol werd gesneden (niet-CineStill films) bevat een remjet laag die voor gebruik van deze kit verwijderd moet worden met de inbegrepen vloeibare remjet verwijderingsoplossing van Bellini. Indien de remjet laag voorafgaand niet verwijderd werd zal deze kit one-shot zijn omdat de remjet laag de baden zal vervuilen. De Cn2 Color Negative Developer heeft een houdbaarheid van ongeveer twee weken die kan worden verdubbeld met behulp van een anti-oxidatiespray zoals Tetenal Protectan. Het Bf2 bad heeft een langere houdbaarheid.

Volledige instructies voor het gebruik van deze kit vindt je hier terug.

Kenmerken:

  • Geschikt voor (motion picture) kleurnegatief films zonder remjet laag

  • Poedercomponenten die gemakkelijk gemengd kunnen worden. Geeft 1 liter oplossing

  • Eenvoudig 2-bad proces bij ongeveer 40 °C

  • Zeer geschikt voor scènes met extreem hoog contrast of om de cinematografische look van filmnegatieven met laag contrast te bereiken

  • Geoptimaliseerd voor motion picture logaritmisch scannen en ECP-film afdrukken

  • Bevat geen bijtende verbindingen of giftige bijproducten die in verband worden gebracht met ECN-2 verwerking (zoals loog, zwavelzuur, waterstofsulfide en zwaveldioxide dampen, of zeer giftig cyanide gas)

  • Niet geschikt voor het maken van RA-4 fotoafdrukken
Aantal
Dit product is uitverkocht en tijdelijk niet beschikbaar om te bestellen. Contacteer ons voor meer informatie omtrent de verwachte levertermijn.

Productkenmerken

Verpakking
1x Bellini Remjet Verwijderingsmiddel / ECN-2 Prebad (Vloeibaar) - 2L, 1x Cn2 Color Negative Developer, 1x Bf2 Bleach&Fix+Stop Part A, 1x Bf2 Bleach&Fix+Stop Part B

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen