• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
- 5%

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

CineStill

CineStill Cs6 E-6 3-bath Slide Processing Kit / TungstenChrome (T6) - 1L

€ 47,95 € 49,40

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

Deze CineStill Cs6 E-6 Slide Processing Kit bevat de TungstenChrome T6 eerste ontwikkelaar voor dia's met koude beeldtoon en de mogelijkheid om bij kunstlicht te fotograferen zonder stops op te offeren aan belichting door kleurfiltering. Daarnaast bevat de kit ook alle andere componenten die nodig zijn om een volledig E-6 ontwikkelingsproces uit te voeren: Cr6 Color&Reversal 2-in-1 Slide Solution en de Bf6 Bleach&Fixer 3-in-1 Slide Solution. Elke component is ook afzonderlijk verkrijgbaar, omdat de T eerste ontwikkelaar slechts eenmaal kan worden gebruikt en een capaciteit heeft van ongeveer 8 rollen 35mm film (36 opnames) of 120 film. Alle andere componenten (Cr6 en Bf6) kunnen worden hergebruikt en hebben een hogere capaciteit. Je hoeft dus alleen een nieuwe eerste ontwikkelaar (D9, D6 of T6) aan te schaffen als je deze kit verder wilt gebruiken en je ook de houdbaarheidslimieten in acht neemt.

Volledige instructies over het gebruik van de Cs6 ontwikkelkits, ongeacht welke eerste ontwikkelaar er wordt gebruikt, vindt je hier terug!

Voor de allereerste keer kan je het kleurprofiel van jouw diafilms naar eigen wens bepalen. Tot voor kort waren er voor E-6 diafilm beperkte creatieve mogelijkheden wat het ontwikkelproces betreft. Met de lancering van het Cs6 E-6 ontwikkelproces brengt CineStill daar verandering en worden de mogelijkheden maar liefst verdrievoudigt. Net als elke andere ontwikkelkit die CineStill op de markt gebracht heeft, bieden de Cs6 kits een snel en eenvoudig ontwikkelproces met maximale creatieve controle. Daardoor is het voor het eerst mogelijk om op een relatief eenvoudige manier zelf kleuren diafilms te ontwikkelen en zo een medium te verkrijgen dat in vele opzichten superieur is aan kleur-gecorrigeerde negatief scans, zonder te moeten inboeten aan flexibiliteit.

Het Cs6 Creative Slide ontwikkelproces van CineStill bestaat slechts uit 3 baden en vereenvoudigt het ingewikkeld standaard E-6 ontwikkelproces dat bestaat uit meerdere baden drastisch zodat het voor elke analoge fotograaf toegankelijk wordt. Het aantal baden voor kleurendia's is teruggebracht van 6 naar 3. De omkeerstap vindt plaats tijdens de kleurontwikkeling in het Color&Reversal-bad, en de conditioner- en bleachstappen worden gecombineerd met de fixeerstap in het Bleach&Fixer-bad. De kleurentiming wordt uitgevoerd met alternatieve First Developers om volledige creatieve controle over jouw dia's te verkrijgen: D9 voor dia's met warme tinten en een groter dynamisch bereik, D6 voor dia's met neutrale tinten zoals het standaard E-6 proces en T6 voor dia's met koude tinten zoals tungsten film.

Hoeveelheid 1 liter
Type concentraat Vloeibaar

CineStill T6 TungstenChrome First Developer (1L Stock Solution - Poeder)

De CineStill T6 TungstenChrome First ontwikkelaar levert dia's met koude beeldtoon (3200K) en geeft ongeveer 6+ stops aan bruikbaar dynamisch bereik met levendig witte tinten en lichtjes toegenomen kleurverzadiging. Ontwikkeling in TungstenChrome stelt je in staat om opnamen te maken op kleurendia's bij kunstlicht (tungsten) zonder enige belichtingscompensatie tijdens het ontwikkelen, wat wel het geval is bij het standaard E-6 ontwikkelproces. Opnamen bij kunstlicht vereisen het gebruik van een speciale kleurenfilter en wat leidt tot verlies van filmsnelheid. Zo moet Kodak Ektachrome E100 bij gebruik onder kunstlicht (3200K) worden belicht op ISO 25 met een 80A filter, waarbij 2 stops verloren gaan. Wanneer geen filter wordt gebruikt en in T6 wordt ontwikkeld, kan Ektachrome bij gebruik onder kunstlicht op zijn nominale filmsnelheid worden belicht of zelfs twee stops worden gepushed.

T6 wordt geleverd in een vloeibare 1L basisoplossing waarmee 2L werkoplossing voor eenmalig gebruik (1+1 verdunning) kan worden gemaakt voor de ontwikkeling van 8-16 rollen film (135/120), 32-64 sheets (4x5"), of 30,5m 35mm kleurendiafilm.

CineStill Cr6 Color&Reversal 2-in-1 Slide Solution (1L Stock Solution - Vloeibaar)

De CineStill Cr6 2-in-1 oplossing is bedoeld voor gebruik met de D9, D6 of T6 eerste ontwikkelaars en de Bf6 Bleach&Fixer 3-in-1 oplossing. Deze herbruikbare vloeibare oplossing keert en ontwikkelt ongeveer 16 rollen 35mm film (36 opnames) of 120 kleuren diafilm tegelijk. Bij normale E-6 processen gebeurt dit in twee stappen met twee verschillende oplossingen waardoor het Cs6 proces van CineStill een stuk sneller is.

CineStill Bf6 Bleach&Fixer 3-in-1 Slide Solution (1L Stock Solution - Vloeibaar)

De CineStill Bf6 3-in-1 oplossing combineert de bleek-, conditioneer- en fixeerbaden in één herbruikbare vloeibare oplossing. In standaard E-6 processen bestaan deze baden altijd in drie afzonderlijke baden die elk een aparte behandeling vereisen. Door ze te combineren vermindert het Cs6 ontwikkelproces voor kleurendia's het aantal benodigde baden met twee, waardoor het slechts een proces van drie baden is. Met de verdunde voorraadoplossing kunnen ongeveer 24 rollen 35mm of 120 diafilm worden behandeld.

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews