Tetenal Colortec E-6 Color Slide Film Processing Kit - 2.5L

Tetenal Colortec E-6 Color Slide Film Processing Kit - 2.5L

€ 74,34
Prijs inclusief btw

Een gedetailleerde handleiding van de ontwikkelkit vind je onder de downloadsectie van deze productfiche. Contacteer ons bij vragen over het gebruik van deze ontwikkelkit!

De Tetenal Colortec E-6 Color Slide Film Processing Kit is dé oplossing voor wie snel en eenvoudig zijn diafilms zelf wil gaan ontwikkelen. Ondanks het feit dat de kit voornamelijk gericht is op thuisgebruik, is de chemie van professionele kwaliteit en zal bij correct gebruik hetzelfde eindresultaat bekomen worden als bij een labontwikkeling.

Het innovatief Colortec E-6 ontwikkelproces van Tetenal bestaat slechts uit drie baden met een optionele vierde bad namelijk: een eerste ontwikkelaar, de eigenlijke kleurontwikkelaar, bleach-fix en optioneel het stabilisatiebad. Tussen elk bad moet de film steeds grond gespoeld worden en dit gedurende verschillende minuten. De componenten zijn eenvoudig te mixen en dienen enkel verdund te worden met water om tot de gewenste werkoplossing te komen. Zo dient er bij de eerste ontwikkelaar 2 liter water toegevoegd te worden om tot een volledig bad van 2.5L te komen. Uiteraard is het ook mogelijk om kleinere hoeveelheden werkoplossing aan te maken (5x500ml).

Het ontwikkelproces kan enkel plaatsvinden op constante temperatuur van 38 °C en is zeer gevoelig aan temperatuurschommelingen. Bovendien is het erg belangrijk dat elke component nooit in contact komt met elkaar gezien dit het eindresultaat substantieel kan beïnvloeden (de eerste ontwikkelaar mag nooit in contact komen met de kleurontwikkelaar). Het is dus uitermate belangrijk om de film/tank en het gebruikte materiaal tussen de verschillende baden grondig te spoelen met water. Indien de diafilm over- of onderbelicht werd kan dit gecompenseerd worden door tijden/temperatuur van de eerste ontwikkelaar aan te passen. De film kan na het ontwikkelen (drie baden) behandeld worden in het vierde, optionele bad stabilisatorbad dat ervoor zorgt dat de kleuren en het contrast van de diafilm constant blijven over een lange tijdsperiode.

De aangemaakte baden bewaar je na ontwikkeling in luchtdichte (accordeon)flessen en behandel je eventueel met een anti-oxidatiespray zoals Tetenal Protectan om de bewaartijd te maximaliseren. De grootste vijand van de fotochemie is zuurstof, indien oxidatie tot een minimum kan herleid worden zal de chemie het langst bewaren. De bewaartijd van aangemaakte kleurontwikkelaar bedraagt ongeveer 6 weken (langer met anti-oxidatiespray) en voor de andere baden ongeveer 12 weken. De bewaartijd van geopend vers concentraat ongeveer 24 weken. Opgepast! Meng nooit vers concentraat met reeds aangemaakte ontwikkelaar om contaminatie te voorkomen.

Met de Colortec E-6 Kit van 2.5L kan je ongeveer 30 35mm of 120 films ontwikkelen.

Aantal
Dit product is uitverkocht en tijdelijk niet beschikbaar om te bestellen. Laat jouw e-mailadres hieronder na om een melding te krijgen van zodra het product terug beschikbaar is.
102036

Productkenmerken

Fabrikant
Tetenal
Verpakking
1x First Developer (500ml), 1x Color Developer Part 1 (500ml), 1x Color Developer Part 2 (500ml), 1x Bleach-Fix Part 1 (500ml), 1x Bleach-Fix Part 2 (500ml), 1x Stabilizer (500ml)
Type concentraat
Vloeibaar
HS-code
37079020

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

De perfecte match.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen