• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

GraLab Timing Devices

GraLab Darkroom Timer Model 300

€ 242,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

De GraLab doka timers zijn zonder twijfel de meest populaire donkere kamer timers aller tijden en worden gebruikt in doka's over de hele wereld. De timer is van Amerikaanse makelij en is tegenwoordig zeer moeilijk in Europa te verkrijgen. Het laatste model dat nog wordt gemaakt, Model 300, wordt niet meer geleverd met een Europese stekker. Als gevolg daarvan wordt de geleverde timer geleverd met een Amerikaanse stekker, maar wij leveren een gratis conversiestuk mee zodat de timer onmiddellijk kan worden gebruikt.

Timer Model 300 heeft een tijdbereik van 60 minuten dat kan worden ingesteld in minuten voor ontwikkelen van film en seconden voor het maken van prints. Twee wijzers maken het mogelijk snel seconden, minuten of combinaties van seconden en minuten in te stellen. Minuten en seconden kunnen gemakkelijk worden afgelezen aan de andere kant van de kamer in totale duisternis, waardoor de Model 300 timer ideaal is voor film- en papierverwerking, in het bijzonder de nauwkeurige timing die vereist is bij kleurprocessen. 

Een exclusief dubbel kam mechanisme biedt extreme nauwkeurigheid voor lange tijdsintervallen: +/-.015% bij maximale instelling van de wijzerplaat. Twee afzonderlijke stopcontacten sturen een vergroter of safelight aan door een gecombineerde tijd/focus schakelaar. Deze stopcontacten zijn ook aangepast voor gebruik van een Amerikaanse stekker, maar een extra conversiestuk kan dit oplossen. Elk stopcontact heeft een nominaal vermogen van 600 watt voor het bedienen van de meeste doka-apparatuur. Model 300 kan met een relais ook worden gebruikt voor zwaardere belastingen.

De behuizing is gemaakt van duurzaam plastic en meet ongeveer 19 x 19 x 6,34 cm. Het is uitzonderlijk sterk, bestand tegen grote schokken, chemicaliën, vocht en is elektrisch niet geleidend. De behuizing heeft een verzonken handvat aan de achterkant en sleutelgaten voor wandmontage.

Voor een gedetailleerde handleiding hoe de timer te gebruiken, zie hier.

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews