Foma R100 B&W Reversal Ontwikkelkit - 8x330ml

Foma R100 B&W Reversal Ontwikkelkit - 8x330ml

€ 36,36
Prijs inclusief btw

Deze Foma R100 B&W Reversal ontwikkelkit is alleen geschikt voor de ontwikkeling van zwart-wit diafilms zoals Foma R100 en Adox (Agfa) Scala.

De Foma R100 B&W Reversal ontwikkelkit is een speciale set voor de ontwikkeling van zwart-wit diafilms zoals Fomapan R100 en Adox Scala. De set bevat vier componenten waaronder een filmontwikkelaar op basis van hydrochinon die gebruikt wordt voor het eerste en tweede ontwikkelbad, een fixeerbad op basis van ammoniumthiosulfaat en een bleek- en reinigingsbad. De ontwikkelkit dient voor de aanmaak van 8 ontwikkelbaden van elk 330 ml. Met elk bad kunnen één tot twee R100 films ontwikkeld worden, waardoor met deze set ongeveer 8 zwart-wit diafilms ontwikkeld kunnen worden.

In tegenstelling tot het normale zwart-wit negatief ontwikkelproces blijft het belichte zilver in het beeld helder en worden de onbelichte delen zwart. Hiervoor worden de belichte zilvergebieden ontwikkeld en weggespoeld en de resterende onbelichte zilvergebieden worden nogmaals belicht (tweede belichting) en opnieuw ontwikkeld, waarna ze uiteindelijk worden gefixeerd. Op deze manier krijg je een dia met prefecte grijstinten.

Het meegeleverde bleekbad is vrij van kaliumbichromat. De volledige meng- en gebruiksinstructies worden meegeleverd, samen met een ontwikkeltijdschema voor Fomapan R. Andere zwart-wit diafilms kunnen ok worden ontwikkeld door de eerste ontwikkelingstijd (5 tot 11 minuten) aan te passen.

Let op: het zwart-wit omkeerproces is niet eenvoudig! Er zijn een paar dingen waarop je moet letten om tot een goed resultaat te komen. Omdat kaliumbichromat niet meer kan worden gebruikt, moet het bleekmiddel met de grootste zorg worden behandeld. Het bleekmiddel dat in deze kit wordt gebruikt heeft een heel korte houdbaarheid van zodra het geopend is. Bij voorkeur moet het bleekmiddel daarom vlak voor het gebruik gemengd worden - bij voorkeur tijdens het ontwikkelproces. Zorg er ook voor dat de films voldoende lang in het bleekbad worden behandeld. Het is ook heel belangrijk dat de film tijdens de tweede belichting voldoende licht krijgt.

V70150

Productkenmerken

Verpakking
1x Foma R100 B&W Reversal Ontwikkelkit
Type concentraat
Vloeibaar
HS-code
37079020

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen