CineStill DF96 B&W Monobath Developer-Fix (Liquid) - 1000ml

CineStill DF96 B&W Monobath Developer-Fix (Liquid) - 1000ml

€ 18,97
Prijs inclusief btw

Het CineStill B&W Monobath is een filmontwikkelaar en fixeer in één oplossing wat het ontwikkelen van zwart-wit film drastisch vereenvoudigd. Het monobad kan gebruikt worden in combinatie met alle types zwart-wit film al vereisen films met T-Grain technologie zoals Kodak T-Max en Ilford Delta een verdubbeling in ontwikkeltijd. Het is gebaseerd op de D96 ontwikkelaar van Kodak voor Motion Picture Film.

Op een temperatuur van 27°C met constante agitatie ontwikkelen en fixeren films in minder dan 3 minuten. Het monobad kan ook op lagere temperaturen gebruikt worden maar met aanpassing van de ontwikkeltijden en agitatie tot gevolg. Bij gebruik van het bad op 21°C is de ontwikkeltijd ongeveer 6 minuten met minimale agitatie. Ontwikkeling van gepushte films kan eenvoudig behaald worden door de temperatuur van het bad te verhogen tot hoger dan 28°C wat resulteert in meer contrast en korrel. In tegenstelling tot de traditionele filmontwikkelaars is de constante temperatuur van het bad hier wel van groot belang.

Het monobad is geen "one-shot" oplossing maar kan meerdere keren gebruikt worden. De geleverde hoeveelheid van 1 liter moet niet worden verdund. Bij elk hergebruik van het bad moet je de ontwikkeltijd telkens met 15 seconden seconden verlengen. Dus bij het derde gebruik van het bad is de ontwikkeltijd op 27°C al 3 minuten en 45 seconden. Met het bad kunnen ongeveer 16 films ontwikkeld worden. Van zodra de oplossing een donkere kleur begint te vertonen is het niet meer bruikbaar. Het monobad heeft een levensduur van ongeveer 2 maanden na het openen van de fles.

Opgelet! Sommige films vereisen extra aandacht. Zo moet de ontwikkeltijd van de Bergger Pancro 400 verdriedubbeld worden moet de film minstens 5 minuten voor het ontwikkelen geweekt worden in een bad dat 1°C warmer is dan het eigenlijke ontwikkelbad. Voor goede resultaten raden we daarom aan om gebruik te blijven maken van de klassieke filmontwikkelaars gezien het monobad minder geschikt is voor dit type film.

Vragen over het gebruik van het nieuwe monobad of weet je niet of jouw film wel geschikt is? Stuur ons een berichtje en wij vertellen je er alles over.

Een uitgebreide uitleg over het monobad vind je ook hier terug (Engelstalig).

Productkenmerken

Fabrikant
CineStill
Verpakking
1x CineStill DF96 B&W Monobath Developer-Fix (Liquid) - 1000ml
Type concentraat
Vloeibaar
HS-code
37079020

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

De perfecte match.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen