• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Bellini Foto

Bellini (Kodak) D96 Filmontwikkelaar - 1L

€ 10,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

Tegenwoordig zijn er verschillende zwart-wit negatief films op de markt die gebaseerd zijn op klassiek zwart-wit cinemafilms. Dit geeft fotografen eindelijk de mogelijkheid om met deze film stocks te experimenteren voor normale still fotografie. De bekendste film die in deze categorie kan worden ondergebracht is Kodak Double-X (= CineStill BwXX, Camera Film Photo Double X, Silberra 52XX). Kodak ontwikkelde een eigen ontwikkelaar voor deze film, Kodak D96 genaamd. Tot op heden was deze ontwikkelaar alleen verkrijgbaar in industriële hoeveelheden. Gelukkig is de Italiaanse fotochemie fabrikant Bellini in staat om deze ontwikkelaar aan te bieden in kleinere flessen van 1 liter voor persoonlijk gebruik. Dit maakt dat we nu eindelijk het volledige potentieel van deze mooie zwart-wit film kunnen ontdekken! Yeey!

Bellini D96 is een laag-contrast film ontwikkelaar. Contrast kan worden gecontroleerd door verschillende ontwikkeltijden te gebruiken, het verlengen van de ontwikkeltijd zal resulteren in meer contrast. Zo simpel is het. Het wordt aanbevolen de ontwikkelaar niet te verdunnen en alleen als stockoplossing te gebruiken. De ontwikkelaar kan uiteraard worden hergebruikt als hij goed wordt bewaard. Wanneer de ontwikkelaar uitgeput is, zal het contrast afnemen. Aanbevolen wordt om luchtdichte opslagflessen en een anti-oxidatiespray zoals Tetenal Protectan te gebruiken om een maximale houdbaarheid te verkrijgen.

Presteert het best in combinatie met de volgende films: CineStill BwXX, CFP Double-X, Orwo UN54, Orwo N74 en Ferrania P30.

Het wordt aanbevolen deze ontwikkelaar te gebruiken met de bijbehorende fixeer/verharder, Bellini FX5, die vergelijkbaar is met Kodak F-5 maar kan ook gebruikt worden met standaard fixeeroplossingen.

Ontwikkeltijd voor normaal contrast: +- 6 minuten (20 °C). Harder contrast vanaf een ontwikkeltijd van 7 minuten (20 °C).

Hoeveelheid 1 liter
Type concentraat Vloeibaar

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews