• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Bellini Foto

Bellini B&W Reversal Kit - 1L

€ 40,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

Een gedetailleerde handleiding van deze ontwikkelkit vind je onder de downloadsectie van deze productpagina. Contacteer ons bij vragen over het gebruik van deze kit!

De B&W Reversal Kit van het Italiaanse Bellini is opnieuw een uniek product op de markt. Deze ontwikkelkit levert een ontwikkelproces dat je toelaat om zwart-wit films te ontwikkelen als diafilm. Naast de films die specifiek geschikt zijn voor dit proces zoals Fomapan R100 en Adox (Agfa) Scala kunnen ook gewone zwart-wit negatief films zoals Ilford FP4 of PAN F als zwart-wit diafilm ontwikkeld worden met deze kit. Een uniek proces dus.

Het B&W Reversal proces is op zich is niet uniek, er bestaan op vandaag nog kits die je toelaten zwart-wit diafilm thuis te ontwikkelen waarvan het Foma R100 proces het bekendste is. Niettemin vereisen deze processen dat de film herbelicht wordt tijdens het ontwikkelproces wat een delicaat werkje is en gebruikers daardoor wat terughoudend zijn om het proces uit te voeren. Bij deze Bellini B&W Reversal Kit is een herbelichting van de film niet noodzakelijk. Deze op dichromaat-gebaseerde ontwikkelkit bevat een extra stap (= reversal bath) onder de vorm van een fogging developer (tin(II)chloride) wat de herbelichting vervangt. De kit kan evenwel ook als standaard B&W Reversal Kit gebruikt worden zoals de Foma R100 kit waarin er wel een herbelichting plaatsvindt. In dat geval vervalt het gebruik van het reversal bath in het proces.

Met deze 1-liter kit kunnen maximaal 12 films ontwikkeld worden bij optimaal gebruik in batches. Ook hier zijn bepaalde componenten erg gevoelig aan oxidatie. Het gebruik van (volle) accordeonflessen met een anti-oxidatiespray is aangeraden om het maximale uit je kit te halen.

Merk op dat deze kit door de fabrikant werd getest met een beperkt aantal zwart-wit negatief films met een heldere basis. Met volgende films worden over het algemeen positieven verkregen met een neutraal contrast: Ilford FP4, Ilford PAN-F, Rollei Ortho 25, Orwo UN-54 en UN-74. Andere films zijn ook compatibel maar is op eigen initiatief uit te testen.

Hoeveelheid 1 liter
Type concentraat Vloeibaar

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews