Bellini Eco Filmontwikkelaar (Liquid XTOL) - Starter Kit (500ml)

Bellini Eco Filmontwikkelaar (Liquid XTOL) - Starter Kit (500ml)

€ 18,97
Prijs inclusief btw

Complete starter kit (500ml) voor het ontwikkelen van zwart-wit films met de Bellini Eco Filmontwikkelaar (Liquid XTOL) aan een verminderde prijs. Bevat ecologische filmontwikkelaar, stopbad en fixeer van Bellini zonder schadelijke stoffen. Capaciteit: ongeveer 15 35mm/120 films.

Bellini Eco Filmontwikkelaar (Liquid XTOL) - 500ml

Het is geen geheim dat de Kodak XTOL filmontwikkelaar fantastische resultaten levert in combinatie met heel wat zwart-wit films die op de markt zijn vandaag. De XTOL-look van Ilford HP5 is na al die jaren nog steeds indrukwekkend.

Jammer genoeg maakt Kodak XTOL nog steeds enkel in een poederversie waardoor deze filmontwikkelaar wat meer voorbereiding vraagt dan de meeste vloeibare filmontwikkelaars. Heb je al altijd Kodak XTOL willen gebruik maar zie je het niet echt zitten om zakken poeder te mixen tot liters werkoplossing? Wel dan hebben we goed nieuws! Op vraag van heel wat klanten zijn we blij de Bellini Eco Filmontwikkelaar te kunnen aanbieden. De naam doet niet meteen iets speciaal vermoeden nochtans heeft deze ontwikkelaar de bijnaam liquid XTOL gekregen gezien de eindresultaten die behaald worden met deze ontwikkelaar nagenoeg identiek zijn aan die behaalt met Kodak XTOL. Bellini Eco is zeg maar het vloeibare equivalent van Kodak XTOL. De formule is uiteraard niet hetzelfde als Kodak XTOL gezien het technisch niet mogelijk is om hiervan een vloeibaar concentraat te maken. Niettemin komt de magische formule van Bellini heel dicht in de buurt van de originele Kodak XTOL formule.

Gedaan dus met mixen, met 500ml van deze Bellini Eco Filmontwikkelaar en 500ml  later maak je 1 liter liquid XTOL! De te hanteren ontwikkeltijden en temperaturen zijn identiek aan de originele Kodak XTOL in poedervorm.

Bellini Reukloos Stopbad - 500ml

Het reukloos stopbad van Bellini is een voordelig, universeel stopbad dat kan gebruikt worden met nagenoeg alle zwart-wit films en fotopapieren op de markt. Het stopbad is gebaseerd op azijnzuur en is met de standaard verdunningsratio 1+19 zeer zuinig in gebruik. Het is een valabel alternatief voor gekende Rapid Fixer van Ilford.

Het stopbad heeft volgende capaciteit:

  • Ongeveer 15 zwart-wit films (35mm of rolfilm) of

  • 3 tot 5 m² zwart-wit fotopapier (RC) of

  • 1 tot 3 m² zwart-wit fotopapier (FB)

Bellini FX100 Universele Fixeer - 500ml

Bellini FX100 is een betaalbare en duurzame universele fixeer voor zowel zwart-wit films als papieren en is gebaseerd op ammonium-iposolfiet. In tegenstelling tot andere fixeerbaden op de markt is deze oplossing snel en eenvoudig te verwijderen van het film- of papieroppervlak wat leidt tot kortere spoeltijden.

Verdunning: 1+4 (film) en 1+9 (fotopapier RC of FB). 

STARTER-ECOFILM

Productkenmerken

Verpakking
1x Bellini Eco Filmontwikkelaar (Liquid XTOL) - 500ml, 1x Bellini Reukloos Stopbad - 500ml, 1x Bellini FX100 Universele Fixeer - 500ml
Type concentraat
Vloeibaar

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

De perfecte match.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen