• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Bellini Foto

Bellini Eco Filmontwikkelaar (Liquid XTOL) - 1L

€ 17,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

Filmontwikkelaar uit de Bellini Eco-reeks. Bevat geen schadelijke stoffen, ideaal voor gebruik in schoolverband.

Het is geen geheim dat de Kodak XTOL filmontwikkelaar fantastische resultaten levert in combinatie met heel wat zwart-wit films die op de markt zijn vandaag. De XTOL-look van Ilford HP5 is na al die jaren nog steeds indrukwekkend.

Jammer genoeg maakt Kodak XTOL nog steeds enkel in een poederversie waardoor deze filmontwikkelaar wat meer voorbereiding vraagt dan de meeste vloeibare filmontwikkelaars. Heb je al altijd Kodak XTOL willen gebruik maar zie je het niet echt zitten om zakken poeder te mixen tot liters werkoplossing? Wel dan hebben we goed nieuws! Op vraag van heel wat klanten zijn we blij de Bellini Eco Filmontwikkelaar te kunnen aanbieden. De naam doet niet meteen iets speciaal vermoeden nochtans heeft deze ontwikkelaar de bijnaam liquid XTOL gekregen gezien de eindresultaten die behaald worden met deze ontwikkelaar nagenoeg identiek zijn aan die behaalt met Kodak XTOL. Bellini Eco is zeg maar het vloeibare equivalent van Kodak XTOL. De formule is uiteraard niet hetzelfde als Kodak XTOL gezien het technisch niet mogelijk is om hiervan een vloeibaar concentraat te maken. Niettemin komt de magische formule van Bellini heel dicht in de buurt van de originele Kodak XTOL formule.

Gedaan dus met mixen, met 1L van deze Bellini Eco Filmontwikkelaar en 1L water maak je 2 liter liquid XTOL! De te hanteren ontwikkeltijden en temperaturen zijn identiek aan de originele Kodak XTOL in poedervorm.

Verdunning 1+1: herbruikbaar - film 1-12 (standaard ontwikkeltijd), film 12-22 (standaard ontwikkeltijd + 15%) en film 22-30 (standaard ontwikkeltijd + 30%). De houdbaarheid van deze filmontwikkelaar is als volgt:

  • 4 weken voor aangemaakte werkoplossingen bewaart in luchtdichte volle flessen;

  • 6-8 weken voor geopend concentraat bewaart in luchtdichte volle flessen.

Verdunning 1+3: eenmalig bruikbaar - one shot.

Hoeveelheid 1 liter
Type concentraat Vloeibaar

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews