• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

JOBO

Jobo 9511 Alpha B&W Filmontwikkelaar - (2x300ml)

€ 18,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

De Jobo 9511 Alpha B&W Film Developer is ontwikkeld in samenwerking met de Duitse chemicus Klaus Wehner. Het is gebaseerd op de oorspronkelijke formule van Agfa Atomal die verschilt van de Adox-versie die momenteel verkrijgbaar is. 

De Jobo Alpha B&W Film Developer maakt volledig gebruik van de filmsnelheid en wordt nog steeds gekenmerkt door een zeer fijne korrelstructuur en grote scherpte. De ontwikkelaar is speciaal ontworpen voor rotatieontwikkeling van elk type zwart-wit negatief film. Natuurlijk kan het ook worden gebruikt voor inversieontwikkeling, maar in rotatieontwikkeling blinkt de ontwikkelaar echt uit.

Om de houdbaarheid van de ontwikkelaar te garanderen, wordt deze geleverd in twee delen van 300ml en moet hij worden gemengd en verdund met alleen water. Beide flessen leveren een totale werkoplossing van 6 liter, waarmee ongeveer 50 films kunnen worden ontwikkeld. 

Het is belangrijk dat de ontwikkelaar wordt gebruikt in combinatie met een ph-neutrale fixeer (natriumthiosulfaat). Dit is de meest zachte manier om de organische filmemulsie te verwerken. Jobo heeft hiervoor ook de bijbehorende 9512 ph-neutrale fixeer in poedervorm uitgebracht, die apart of in een complete kit met de Alpha filmontwikkelaar verkrijgbaar is.

Hoeveelheid 300ml
Type concentraat Vloeibaar

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews