Fomadon R09 Filmontwikkelaar (Rodinal) - 250ml

Fomadon R09 Filmontwikkelaar (Rodinal) - 250ml

€ 6,60
Prijs inclusief btw

Foma Fomadon R09 is een fijnkorrelige vloeibare zwart-wit filmontwikkelaar gebaseerd op de oorspronkelijke formule van Agfa Rodinal. Fomadon R09 levert over het algemeen heel scherpe negatieven met een middelhoog contrast en is ontworpen voor de handmatige ontwikkeling van alle soorten zwart-wit negatief films. Net als vroeger kan Rodinal ook vandaag nog steeds gezien worden als dé universele filmontwikkelaar.

R09 heeft een zeer lange houdbaarheid en kan gebruikt worden met zeer hoge verdunratio's: 1:20, 1:40, 1:50, 1:50 en zelfs tot 1:200. Minder verdund concentraat levert negatieven met een harder contrast en grovere korrel, terwijl sterk verdund concentraat negatieven levert met een zacht contrast en fijne korrel.

Als u een fles Fomadon R09 opent en ongeveer 1/2 van het concentraat neemt, gaat de resterende helft van de vloeistof ongeveer 5-6 maanden mee. Als u 1/3 van de fles gebruikt, zal de resterende inhoud 7-8 maanden meegaan en als u slechts een kwart van het concentraat neemt, dan kunt u het ongeveer nog een jaar bewaren. Deze bewaartermijnen worden alleen verkregen wanneer de ontwikkelaar op een donkere en koude plaats (10 °C = koelkast) wordt bewaard. De houdbaarheid kan drastisch worden verlengd als u de niet-gebruikte (resterende) inhoud van de ontwikkelaar in een andere fles giet met bijna geen zuurstof (gebruik een anti-oxiderende spray). In de koelkast is de ontwikkelaar dan nog 20-24 maanden houdbaar.

V70011

Productkenmerken

Fabrikant
Foma
Verpakking
1x Fomadon R09 Filmontwikkelaar (Rodinal) - 250ml
Type concentraat
Vloeibaar
HS-code
37079020

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

De perfecte match.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen