• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Bergger

Bergger BerFix Neutral Fixeer (pH 7) - 1L

| BERFIX_N-1
€ 14,99

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

Bergger BerFix Neutral is een reukloos amoniumthiosulfaat snelfixeermiddel met een pH-waarde van 7 voor gebruik met de meeste zwart-wit films en fotopapieren. 

Deze pH-neutrale fixeer is een alternatief voor de meer gebruikelijke fixeermiddelen op basis van een zuur en heeft verschillende voordelen: minder gevaar voor overfixatie, kortere wastijden, betere duurzaamheid en grotere capaciteit. Om deze voordelen te bereiken is het noodzakelijk om jouw gehele ontwikkelsysteem neutraal te houden, dus je zal ook een waterstopbad en een laatste wasbad zonder HCA moeten gebruiken. Neutrale fixeermiddelen worden sterk aanbevolen bij gebruik van staining filmontwikkelaars zoals Bergger PMK, Zone Imaging Pyro 510 of bij het retoucheren van fotopapier.

Bij gebruik in combinatie met zwart-wit film kan je met BerFix Neutral meer details in de schaduwpartijen behalen in plaats van in de hooglichten (wanneer een waterstop wordt gebruikt). Als je het fixeerbad wilt hergebruiken, wordt aanbevolen een verdunning van 1+4 te gebruiken. Met één liter werkoplossing kan je tot 20 films ontwikkelen. Met verdunning 1+9 kan je ongeveer 5 films fixeren.

Voor zwart-wit fotopapier wordt een verdunning van 1+4 aanbevolen, om het papier niet te lang in het fixeermiddel onder te dompelen (niet meer dan 90 seconden). Het spoelen gaat dan gemakkelijker en sneller.

Gemaakt in Duitsland.

Hoeveelheid 1 liter
Type concentraat Vloeibaar

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews