• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Bellini Foto

Ornano Imbibente BB C 97 Wetting Agent - 100ml

€ 9,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

Voor verschillende decennia was het familiebedrijf Ornano in Italië, maar ook daarbuiten, een gekende fabrikant van verschillende fotochemische producten. Met de opkomst van digitale fotografie zijn het merk en daarmee ook de producten langzaam aan van de markt verdwenen. Italië heeft evenwel op vandaag nog steeds een belangrijke producent van fotochemie met een lange geschiedenis, namelijk Bellini. Enkele jaren geleden verwierf Bellini alle merkrechten en chemische formules van de Ornano producten met de bedoeling ze nieuw leven in te blazen. Gelukkig, want Ornano heeft een aantal unieke producten op de markt gebracht waarvoor niet altijd een alternatief meer bestaat.

Ornano Imbibente BB C 97 is een niet-ionische wetting agent die voornamelijk gericht is op het spoelen van kleurnegatief film (C) maar die ook kan gebruikt worden in combinatie met zwart-wit negatief film (BB). Het voordeel van een wetting agent is wellicht reeds bekend, het wordt gebruikt als laatste spoelbad en zorgt voor schone negatieven zonder (droog)vlekken of andere residuen. Een wetting agent op zich als laatste spoelbad zoals bijvoorbeeld Ilfotol of Photo-Flo, kan enkel gebruikt worden in combinatie met zwart-wit film en is niet geschikt voor kleurenfilm. Bepaalde bacteriën in het concentraat zouden immers de beschermlaag van het kleurnegatief aantasten. Daarom bestaat het laatste spoelbad van het C-41 ontwikkelproces meestal uit een stabilisator wat naast een wetting agent ook fungeert als een middel om bepaalde bacteriën op te lossen die schadelijk zijn voor het kleurnegatief.

Het concentraat van Imbibente BB C 97 is evenwel zo geformuleerd dat het het kleurnegatief niet aantast en de beschermlaag intact laat. De formule van Imbibente BB C 97 is van oorsprong een stabilisator voor Motion Picture Film maar is dankzij een aantal aanpassingen bruikbaar als laatste spoelbad voor alle fotografische en cinematografische kleurenfilms. Daarom is het een van de enigste wetting agents die kan gebruikt worden in combinatie met kleurenfilm zonder dat een daaropvolgend stabilisatorbad noodzakelijk is. Daarnaast kan de wetting agent ook gebruikt worden met negatieven op basis van zilvergelatine.

Het concentraat is milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar.

Verdunning: 1+99 (10ml per liter) voor kleurnegatief film of 1+200 (5ml per liter) voor zwart-wit negatief film.

Hoeveelheid 100ml
Type concentraat Vloeibaar

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews