• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Amaloco

Amaloco AM 1001 Papierontwikkelaar - 500ml

€ 13,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

Amaloco AM 1001 is een warmtoon papierontwikkelaar en resulteert in combinatie met nagenoeg alle types zwart-wit fotopapier in een mooie warme beeldtint. Papieren met een chlorobromide emulsie resulteren in  een zeer warme beeldtoon. Op bromide emulsies ontstaat een warme- tot neutrale beeldtoon, afhankelijk van het gebruikte merk en type van het zwart-wit papier. AM 1001 is evenwel de ideale papierontwikkelaar voor het ontwikkelen van Ilford Warmtone RC- en FB-fotopapieren.

De standaardverdunning voor AM 1001 is 1+9. De standaard ontwikkeltijd voor het RC-papieren is 1,5 minuten en voor het FB-papieren 2 minuten bij 20 °C. Bij volledige benutting van de maximale capaciteit van het concentraat dient de ontwikkeltijd in de loop van het gebruik met minstens een halve minuut verlengd te worden. 

Het werken met hogere temperaturen (max. 24 °C) levert geen probleem op, integendeel er ontstaat zelfs een nog warmere beeldtoon. De ontwikkeltijd bij 24 °C voor RC-papieren bedraagt dan 50-60 seconden. De aangegeven ontwikkeltijden kunnen, indien gewenst zonder problemen overschreden worden zonder dat een verhoogde sluierwaarde in de witte partijen ontstaat. 

De ideale bewaartemperatuur is tussen 10 en 20 °C. Net als bij elke andere fotochemie is de houdbaarheid van geopende concentraten grotendeels afhankelijk van de mate waarin de chemie wordt blootgesteld aan zuurstof. Luchtdichte flessen gebruiken en/of een anti-oxidatiespray is dus aangeraden voor maximale benutting. Gebruikt concentraat is in een halfvolle fles maximum 8 weken houdbaar zonder verlies van kwaliteit. Het vermogen per liter gebruiksoplossing is maximaal 4-5 m². 

Hoeveelheid 500ml
Type concentraat Vloeibaar

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews