Amaloco AM 2002 ExtraBromax Papierontwikkelaar - 1L

Amaloco AM 2002 ExtraBromax Papierontwikkelaar - 1L

€ 16,49
Prijs inclusief btw

Amaloco AM 2002 ExtraBromax is een neutraaltoon papierontwikkelaar geschikt voor alle types zwart-wit fotopapier. In vergelijking met zijn voorganger is de formule van de AM 2002 ExtraBromax nog krachtiger waardoor de nodige ontwikkeltijd werd verkort en het papier zeker de optimale ontwikkeltijd heeft ondergaan bij het volgen van de opgegeven tijden. De maximale zwarting werd verder opgevoerd maar de beeldtoon is in het algemeen wat koeler geworden. De bestanddelen waaruit de papierontwikkelaar werd vervaardigd zijn bovendien ook minder schadelijk voor het milieu in tegenstelling tot de vorige versie van de AM 2002 van Amaloco.

De papierontwikkelaar levert unieke resultaten in combinatie met het Multigrade RC fotopapier van Ilford wanneer het papier 25% langer wordt belicht dan gebruikelijk en een halve gradatie(filter) meer wordt gebruikt. Het resultaat doet dan denken aan prints met oudere types zwart-wit fotopapier die in Duitsland werden geproduceerd (Agfa & Orwo).

De standaardverdunning voor AM 2002 ExtraBromax is 1+9. De ontwikkeltijd voor RC-papier bedraagt 1 minuut, voor barietpapier 1,5 minuten bij 20 °C. 

Bij volledige benutting van ExtraBromax is het raadzaam in de loop van het gebruik de ontwikkeltijd proefondervindelijk te verlengen. Bij volledige benutting dient halverwege de ontwikkeltijd met 0,5 - 1 min. verlengd te worden. In ExtraBromax kan ook zonder problemen aan hogere temperaturen ontwikkeld worden. Bij 24 °C bedraagt de ontwikkeltijd voor RC-papieren 45 seconden en bij 30°C 30 seconden. 

De ideale bewaartemperatuur is tussen 10 en 20 °C. Net als bij elke andere fotochemie is de houdbaarheid van geopende concentraten grotendeels afhankelijk van de mate waarin de chemie wordt blootgesteld aan zuurstof. Luchtdichte flessen gebruiken en/of een anti-oxidatiespray is dus aangeraden voor maximale benutting. Gebruikt concentraat is in een halfvolle fles maximum 8 weken houdbaar zonder verlies van kwaliteit. Het vermogen per liter gebruiksoplossing is maximaal 4-5 m².

Productkenmerken

Fabrikant
Amaloco
Verpakking
1x Amaloco AM 2002 ExtraBromax Papierontwikkelaar - 1L
Type concentraat
Vloeibaar
HS-code
37079020

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

De perfecte match.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen