• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Photographic Solutions

Photosol PEC*PAD Niet-schurende Reinigingsdoekjes 10x10cm / 100 stuks

€ 20,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

De Photosol PEC*PAD niet-schurende reinigingsdoekjes zijn sterk, pluisvrij en zuiver (99,999%). Ze zijn zo zacht en veelzijdig dat ze veilig kunnen worden gebruikt om alle soorten gevoelige oppervlakken te reinigen, zoals filmnegatieven, dia's, scanners, lenzen,... De pads zijn verkrijgbaar in twee handige formaten en zijn bedoeld om te worden gebruikt met de Photosol PEC-12 Photographic Emulsion Cleaner. De 10x10cm (4x4 inch) doekjes zijn ideaal voor het reinigen van 35mm en middenformaat filmnegatieven. De doekjes met grotere afmetingen zijn meer geschikt voor het reinigen van vlakfilm.

De doekjes kunnen veilig worden gebruikt op alle geharde fotografische emulsies, inclusief films en papier. Uiterste voorzichtigheid is geboden bij 35mm chromogene film omdat de basis van deze films zeer gemakkelijk krassen vertoont. Ze kunnen ook worden gebruikt op gecoate of ongecoate fotografische lenzen, verrekijkers en telescopen zonder de delicate coatings te bekrassen.

Om een print schoon te maken, leg je de schoon te maken afdruk op een glasplaat (of lichttafel) of op de emulsiezijde van een oude RC-afdruk. Druppel een paar druppels vloeistof op een schone doek. Met een zachte druk van twee of drie uitgestrekte vingers begin je aan één kant van de te reinigen afdruk en beweeg je jouw vingers in een rechte lijn naar de andere kant, waarbij je vuildeeltjes van de emulsie verwijdert door ze op de doek over te brengen. De procedure voor het schoonmaken van filmnegatieven is vergelijkbaar zonder het gebruik van een medium om het negatief op te leggen. Extreem smerige vlekken (zoals kleefbandresten) kunnen een tweede of zelfs een derde passage vereisen (met een nieuwe schone reinigingsdoek en extra vloeistof). Elk materiaal dat met voldoende druk wordt aangebracht, zal uiteindelijk krassen veroorzaken, maar een normaal, verstandig gebruik van de PEC*PAD® niet-schurende doekjes zal zorgen voor een krasvrije reiniging van dia's, negatieven en afdrukken.

Pakket bevat 100 doekjes, formaat 10x10cm (4x4 inch).

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews