• -30%
KEKS EM-01 Lichtmeter - Zwart

KEKS EM-01 Lichtmeter - Zwart

€ 123,93
€ 86,75 Bespaar 30%
Prijs inclusief btw

Het betreft de laatste versie van de EM-01 unit (2021) met plastieken adapters. Versie 2021 heeft een facelift gekregen, met een verbeterde nauwkeurigheid op vlak van lichtmeting en een verbeterde bouwkwaliteit. De nieuwste lichtmeters woren geleverd met een vlak glazen sensordeksel voor een strakke look. Het nieuwe model heeft ook een aangepaste behuizing met verbeterde plaatsing van de bedieningsknoppen en een beter klikgevoel. De aluminium adapters zijn zoals voorheen nog steeds afzonderlijk verkrijgbaar.

De KEKS EM-01 is een compacte, robuuste en functioneel interessante lichtmeter die op de flitsschoenhouder van bijna alle analoge camera's op de markt past.

De vriend van elke analoge camera

Deze lichtmetermodule biedt analoge fotografen een elegante oplossing als hun favoriete camera geen ingebouwde lichtmeter heeft zoals de legendarische Leica M4-P en de Mamiya RZ-67. Het is dus niet meer nodig om een aparte lichtmeter mee te nemen. De KEKS EM-01 wordt eenvoudig op de camera bevestigd met behulp van de hot of cold flash-shoe. Omdat bijna elke analoge camera is uitgerust met een soort flitsschoen, kan de lichtmeter dienst doen met bijna elk type camera: TLR, SLR, rangefinder of middenformaat camera. De bevestiging van de EM-01 is instelbaar. Door het losdraaien van de bevestigingsplaat kan je grotere of kleinere bevestigingsplaatjes (3 plaatjes inbegrepen) gebruiken, alsook de positie van het plaatje ten opzichte van de module (3 posities).

Gemaakt voor veelvuldig gebruik

De KEKS EM-01 heeft een aluminium behuizing, inclusief het bodemplaatje en de functieknoppen. Twee 904L stalen bouten worden gebruikt om de bodemplaat te verbinden met de body van de module. Dit maakt de KEKS lichtmeter steviger en praktischer. Na tal van tests heeft KEKS besloten om een kunststoffen bevestigingsplaatje (flitsschoen) te gebruiken om krassen en beschadiging van de camerabody te voorkomen.

Werkt op zichzelf

De KEKS EM-01 lichtmeter is een onafhankelijk werkend apparaatje dat wordt gevoed door een ingebouwde oplaadbare batterij. De lange levensduur van de batterij maakt het mogelijk om continu meer dan 20 uur licht te meten.

Nauwkeurige lichtmeting

Het hart van de EM-01 bevat een digitale (16-bit) Vishay VEML7700 hoognauwkeurige omgevingslicht resolutie sensor. In vergelijking met de meer traditionele analoge sensoren biedt de EM-01 lichtmeter een hogere nauwkeurigheid en een betere betrouwbaarheid. De 30º meethoek geeft een goede balans tussen gemiddelde en selectieve meting.

Eenvoudig in gebruik

De EM-01 lichtmeter wordt bediend met de vier functieknoppen aan de bovenzijde van de module. De aluminium bovenplaat is voorzien van 4 knoppen om het diafragma en de sluitertijd te regelen. Om de filmsnelheid in te stellen houd je de meetknop (die zich op de achterkant van de module bevindt naast het scherm) ingedrukt en druk je vervolgens de diafragma-instellingsknoppen omhoog of omlaag om de ISO-instelling te wijzigen. Het OLED-display op de achterkant van de module toont de momenteel ingestelde ISO-waarde, evenals de belichtingswaarde van de scène (EV) en een lux-aflezing. Daarnaast toont het ook de sluitertijd en het diafragma, die door de gebruiker zijn ingesteld. Het display is helder en duidelijk waardoor het functioneel blijft ongeacht de lichtsituatie, zelfs bij direct zonlicht. Het display heeft ook een batterijstatusindicator die knippert als de batterij bijna leeg is.

Technische details

  • Materialen - aluminium behuizing, stalen schroeven en kunststof bevestiging

  • Metering - 30° gemiddelde metering (gereflecteerd licht)

  • Modi - diafragma- of sluiterprioriteit

  • Diafragma-bereik - f/1.0 tot f/64; 1/3-stop-stappen

  • Sluitertijd-bereik - 30 seconden tot 1/6400 van een seconde; 1/3 stops

  • ISO-bereik - 50 tot 8000; 1/3 stops

  • Scherm - 0.91" OLED

  • Batterij - oplaadbaar 220 mAh - 20 uur continu lichtmeten

  • Opladen - 5V/450mA via USB-C

  • Montage - flitsschoenbevestiging, instelbaar op maat en positie

Aantal
Dit product is uitverkocht en tijdelijk niet beschikbaar om te bestellen. Laat jouw e-mailadres hieronder na om een melding te krijgen van zodra het product terug beschikbaar is.

Productkenmerken

Verpakking
1x KEKS EM-01 Lichtmetermodule, 3x plaatje van verschillende grootte, 1x zeskantsleutel
Kleur
Zwart
HS-code
90105000

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

De perfecte match.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen