• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Doomo

Doomo Light Meter D - Chrome

€ 124,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

Laatste versie 2021.

De Doomo Light Meter D is een kleine lichtmeter met hot-shoe bevestiging voor jouw favoriete analoge camera. Op het eerste zicht doet het apparaatje onmiddellijk denken aan de VCii lichtmeter van Voigtlander, die niet langer verkrijgbaar is, vanwege de twee analoge draaiknoppen. Light Meter D is een eenvoudige lichtmeter met enkel draaiknoppen en een LED-indicator en verschilt daardoor van de andere alternatieven op de markt die tegenwoordig steeds voorzien zijn van een digitaal schermpje en kleine knoppen om in te stellen. Net als jouw analoge camera kan de Light Meter D snel worden ingesteld met de twee grote draaiknoppen bovenop de meter, waardoor je precies de indruk krijgt dat hij deel uitmaakt van jouw camera. Natuurlijk wil het oog ook wat. Het apparaat ziet er dan ook goed uit op elke analoge camera, vooral op rangefinders.

Light Meter D is een alleen-reflecterende lichtmeter met een meetbereik van EV 1-20. De lichtmeter kan worden ingesteld met de sluitertijddraaiknop (1 seconde tot 1/2000e) en de diafragmadraaiknop (f/1.0 tot f/22) op de bovenkant van het toestel. Er is ook een speciale ISO-draaiknop (ISO 25 tot 6400) die zich onder de diafragmaknop bevindt en kan worden ingesteld door aan de bovenkant van de knop te draaien, net als op veel analoge camera's. De lichtmeter kan worden gebruikt in de diafragma- of sluiterprioriteitsmodus door op de meterknop te drukken om een meting te doen bij een bepaald diafragma of een bepaalde sluitertijd en vervolgens aan de gewenste instelknop te draaien totdat de groene LED-indicator oplicht, wat wijst op een correcte belichting. Als de rode - en + lichtindicatoren branden, betekent dit dat je onder- of overbelicht voor de huidige instelling.

De Light Meter D heeft een stevige aluminium behuizing en een metalen inschroefbare voet die in het midden of aan de rechterkant van de meter kan worden geplaatst. De nieuwe elastische hot-shoe past op de meeste analoge camera's. De meter wordt ook geleverd met een extra plastic voet die kan worden gepolijst om op andere soorten hot-shoes te passen. Light Meter D wordt gevoed door een CR1632 batterij die niet is inbegrepen, maar wel afzonderlijk verkrijgbaar is bij Retro Camera.

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews